Με λίστα κι όχι με σταυρό προτίμησης εκλέχθηκε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, όπως δηλώνει στην ανακοίνωση – απάντησή του ο Βασίλης Στίγκας. Ειδικότερα, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, δίνει την δική του απάντηση για τις αιχμές που άφησε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς κατά  την ανεξαρτητοποίησή του.

Αναφέρει ο κ. Στίγκας:

«Περί της δηλώσεως ανεξαρτητοποιήσεως του Βουλευτού Β1′ Εκλογικής Περιφερείας του Βορείου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, τους προσβλητικούς λόγους και τις αβασίμες κατηγορίες του, ενημερώνουμε ότι προφανώς του διέφυγε η αναφορά της διαδικασίας εξετάσεώς του σήμερα Πέμπτη 25η Ιανουαρίου 2024 στις 13:00 μ.μ. από την Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία μεριμνά για την τήρηση του Καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».

Με την ανεξαρτητοποίησή του αυτή, όπως είναι αυτονόητο, ματαιώθηκε και η παρουσία του ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας».

Διαβάστε επίσης:  Χυδαίο ομοφοβικό παραλήρημα Στίγκα στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια: "Θα απολογηθούμε γιατί σπρώχνουμε, αντί να μας σπρώχνουν;"

Στίγκας για αιχμές Κατσιβαρδά

Τέλος, ο κ. Στίγκας απαντάει και στις αιχμές του κ. Κατσιβαρδά:

Επίσης, του υπενθυμίζουμε ότι οι Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.

Συνεπώς εκλέχθηκε ως μοναδικός υποψήφιος Βουλευτής μας στη Β1′ Εκλογική Περιφέρεια του Βορείου Τομέα Αθηνών και αστόχως κάνει μνεία στη δήλωσή του για «ψηφοφόρους του» και «ατομικές ψήφους προτιμήσεως», δεδομένου ότι οι τελευταίες Εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της λίστας.

 Ανεξαρτητοποίηση Κατσιβαρδά

Υπενθυμίζεται ότι με ευθείες βολές κατά του Βασίλη Στίγκα ο Χαράλαμπος  Κατσιβαρδάς γνωστοποίησε σήμερα την ανεξαρτητοποίησή του. Αιτία, κυρίως, τα όσα φαίνεται να έχει καταθέσει εναντίον του στους εισαγγελείς που ερευνούν τους Σπαρτιάτες, γι’ αυτό και δήλωσε πως θα στραφεί και νομικά κατά του προέδρου του κόμματος.

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης που έστειλε ο  κ. Κατσιβαρδάς στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει τους λόγους της αποχώρησής του από τους Σπαρτιάτες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Στίγκας «δεν ενδοιάζει να ψευδολογεί κατ΄ εξακολούθησιν και να κατασυκοφαντεί ιταμώς, παν πρόσωπο, το οποίο φαντασιώνεται, ανεδαφικά, ότι αποτελεί κατ΄ αυτόν, “εσωκομματικό εχθρό του”. Στις ανωτέρω καταδήλως έκνομες πράξεις και αντιπερθέτως ιδιαζότως ειδεχθείς δόλιες ενέργειες του, προβαίνει, ακόμη και ενώπιον των ανωτάτων Δικαστικών Αρχών».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σε δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησης του ανέφερε ότι «ασφυκτιώ στο κόμμα» και ότι «δεν μπορώ να συνυπάρξω με ένα ιταμό συκοφάντη, βέβηλο» και είπε πως θα «υπάρξει συνέχεια»,  καθώς επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του «για την ηθική και αξιακή του υπόσταση».