Επετειακή αναφορά και ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996.

«Το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες», ανέφερε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για εκείνη τη νύχτα που έπεσαν μαχόμενοι οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός και Χριστόδουλος Καραθανάσης, αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού.


Γιάννης Πλακιωτάκης: Οι τρεις αξιωματικοί έδωσαν τη ζωή τους στο ιδανικό στο οποίο ορκίστηκαν

Με αφορμή την 28η επέτειο από το μοιραίο εκείνο βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «οι τρεις αξιωματικοί που η θυσία τους αποτελεί φωτεινό φάρο μνήμης, δεν δείλιασαν ούτε στιγμή, έπραξαν το χρέος τους και έδωσαν τη ζωή τους στο ιδανικό στο οποίο ορκίστηκαν».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη η θυσία τους να γίνει συνείδηση ζωής, ενώ αναφερόμενος στο μήνυμα της θυσίας, τόνισε ότι «το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

*Διαβάστε εδώ: Αποστολάκης για τους πεσόντες ήρωες των Ιμίων: Αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη για το θάρρος τους

Αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες των Ιμίων, ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε ότι «το υπόδειγμά τους μας καθοδηγεί στις άοκνες προσπάθειές μας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας». Επίσης, παρατήρησε ότι πατρίδα που δεν τιμά τους ήρωές της, δεν μπορεί να έχει μέλλον.

«Και οι τρεις αντρειωμένοι έγραψαν με το αίμα τους ότι το Αιγαίο έχει σύνορα», ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.