Πρώτη για το 2024, αύριο Παρασκευή στις 11:00, εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ώρα του Πρωθυπουργού που ενεργοποιείται για φέτος. Στην ατζέντα της επίκαιρης ερώτησης η πορεία των έργων αποκατάστασης των «πληγών» που επέφερε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Η συζήτηση ήταν να διεξαχθεί την περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωθε καταβεβλημένος, καθώς τον ταλαιπωρούσε ακόμη ο ιός της γρίπης, από τον οποίο προ ημερών είχε προσβληθεί.

Στην επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στη Θεσσαλία και τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες, ο πρόεδρος τη Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει δυο ζητήματα.

«Το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Θα είμαστε η φωνή τους. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου επισκέφτηκα την περιοχή της Θεσσαλίας και ενημερώθηκα από τους πλημμυροπαθείς για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως δεσμεύτηκα απέναντί τους, σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει να απαντήσει» σε δύο κρίσιμα ερωτήματα.

- Πρώτον, σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

- Δεύτερον, ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον.

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει. Και οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν αφεθεί αβοήθητοι να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η Νέα Αριστερά θα είναι «η φωνή τους στο Κοινοβούλιο τόσο για τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης όσο και με τις προτάσεις της για ένα βιώσιμο, κοινωνικό και παραγωγικό μέλλον της περιοχής τους».