Ένας ήταν ο τολμηρός … βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, ο Γιώργος Σταμάτης, που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά παίρνοντας θέση απέναντι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση το ενδιαφέρον «γαλάζιων» βουλευτών ακόμα και εκείνων που συμφωνούν με το νομοσχέδιο …ήταν μηδενική!

Ο κ. Σταμάτης πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε στην κοινή συνεδρίαση τριών συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής κατά την πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μιλώντας σε άδεια έδρανα από τη πλευρά της πλειοψηφίας.

Όπως συνηθίζεται μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών από όλα τα κόμματα, τον λόγο δίνεται στους βουλευτές  μέλη των τριών επιτροπών που επιθυμούν να τοποθετηθούν επί σχεδίου νόμου.  Από τους δέκα βουλευτές που δήλωσαν να μιλήσουν, μόνο ένας ήταν ο πιο θαρραλέος. Ο βουλευτής Γιώργος  Σταμάτη, ο οποίος κατά τα «σεμινάρια» του Άκη Σκέρτσου προς την Κ.Ο. για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είχε έναν έντονο διάλογο με τον «γαλάζιο» βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγια κα περί ποιος κατεβαίνει με σταυρό και ποιος όχι!

Ο κ. Σταμάτης για όσους τον έχουν παρακολουθήσει έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ συνέταξε την ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού βοηθού για τα ΑμεΑ. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου πραγματοποιείται στις τρεις συναρμόδιες Επιτροπές (Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 150 βουλευτές και λόγω κοινοβουλευτικής δύναμης, η ΝΔ εκπροσωπείται με τους περισσότερους. Προς απογοήτευση πολλών,  στα γαλάζια έδρανα κάθισαν ελάχιστοι βουλευτές  και έδωσαν το παρόν, γεγονός που δείχνει την τάση και το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Κ.Ο. της ΝΔ …όπου καταγράφεται αδυναμία να στηρίξουν το καυτό σχέδιο νόμου.