Συνεχίζονται οι μουρμούρες και τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη με τίτλο «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;», στην οποία θα φιλοξενηθούν ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Εφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.


ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα και σε συνεννόηση με το κόμμα»

Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλά στελέχη εμφανίζονται, ενοχλημένα, να δηλώνουν ότι δεν θα πήγαιναν στην εκδήλωση, καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας παίζει προσωπικό παιχνίδι για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Παππάς, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά της εκδήλωσης, καθώς και για το πώς πρέπει να γίνει ο διάλογος στο προοδευτικό τόξο: «Όχι, δεν θα πήγαινα. Μας αφορά, πρέπει να γίνει από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα πήγαινε, γιατί δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Χάρης Μαμουλάκης επισήμανε πως «πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα και πάντα σε συνεννόηση με το κόμμα». Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Διονύση Τεμπονέρα θύμιζαν, ωστόσο, ότι ο γνωστός εργατολόγος έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας «δημοκρατικού μετώπου», επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή η συζήτηση περί συνεργασιών έχει ανοίξει στην κοινωνία.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθες το νέο think tank για την Παιδεία με τη συμμετοχή επτά ακαδημαϊκών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμη είναι και η τεχνοκρατική ομάδα για την Έρευνα και την Υγεία. Όπως έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει μήνυμα προς τον Διονύση Τεμπονέρα ότι την ώρα που κάποιοι τον υποσκάπτουν, αυτός προχωράει την αναδιάρθρωση του κόμματος.


Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες, δεν θα τις βρουν σε μένα»

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του υπεραμύνθηκε της επιλογής του να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση, λέγοντας: «Είναι μια ανοιχτή συζήτηση που γίνεται στο φως και όχι στο παρασκήνιο, με σκοπό να προκαλέσει έναν γόνιμο προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας». Ο πρώην γραμματέας του Κινήματος δεν παρέλειψε να δώσει και τη δική του οπτική για τη στρατηγική που πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της κάλπης του Ιουνίου: «Η πραγματική ερώτηση ωστόσο, κατ’ εμέ, αφορά στον αν η δεύτερη θέση από μόνη της επαρκεί. Και θα έλεγα πως είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για την προοπτική και τον ρόλο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει να διαδραματίσει». Σε άλλη του συνένευτεξη ο πρώην γραμματέας διευκρίνισε ωστόσο πως «αν κάποιοι ονειρεύονται μικροφιλοδοξίες προσωπικές ή αμφισβητήσεις, τουλάχιστον δεν θα τις βρουν σε μένα… Το πολιτικό κενό για μένα και για το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το καλύψει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου στην εκδήλωση, πηγές της Νέας Αριστεράς έλεγαν πως η πρώην υπουργός προσκλήθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ανέφεραν, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «ανταποκριθήκαμε θετικά, καθώς είμαστε πάντα ανοιχτοί στον πολιτικό διάλογο, ιδίως όταν αφορά το μέλλον του ευρύτερου χώρου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyy7kvpkkdmx)