«Το δικαίωμα της μετακίνησης πρέπει να διασφαλιστεί και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να το διασφαλίσει, από εκεί και πέρα έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ερωτηθείς αν είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση το κλείσιμο των εθνικών δρόμων από τους αγρότες.

Διαβάστε ακόμα: Τσιόδρας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Αυξημένη η υποχρέωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου

O Δημήτρης Τσιόδρας  στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 7-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Τσιόδρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες:

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν είναι δυνατόν το δικαίωμα ενός πολίτη να διαμαρτύρεται με τον τρόπο που νομίζει να αναιρεί το δικαίωμα ενός άλλου πολίτη να μετακινηθεί άρα δεν νομίζω ότι μπορεί οι αγρότες να έρθουν σε κόντρα με πάρα πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι θα θέλουν να μετακινηθούν και θα μένουν μποτιλιαρισμένοι επί ώρες και η κυβερνηση νομίζω ότι έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ελευθερία της μετακίνησης τον τρόπο θα τον βρει η αστυνομία.

Ερωτηθείς αν είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση το κλείσιμο των εθνικών δρόμων

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το δικαίωμα της μετακίνησης πρέπει να διασφαλιστεί και η κυβέρνηση θα κάνει ότι πρέπει προκειμένου να το διασφαλίσει, από εκεί και πέρα έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους αγρότες.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να δώσουν προκαταβολή στους αγρότες

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δημοσιονομικά οποιοδήποτε μέτρο νομίζω ότι έχει εξαντληθεί με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα μέτρα πχ το ζήτημα της ΚΑΠ για την οποία γίνεται μεγάλη κουβέντα ή σε σχέση με διάφορα θεσμικά ζητήματα τα οποία ζητούν αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης από εκεί και πέρα δημοσιονομικά περιθώρια τουλάχιστον με αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν φαίνεται να υπάρχουν παραπάνω.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του Politico ότι ο Πρωθυπουργός με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο είναι σε θέση να ελιχθεί προς το φιλελεύθερο κέντρο και να κάνει περισσότερη ζημιά στην Αριστερά:

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης εφαρμόζει με συνέπεια μια μεταρρυθμιστική πολιτική το συγκεκριμένο για την ισότητα στο γάμο είναι κάτι το οποίο είχε πει και προεκλογικά. Έχει πει ότι ο στόχος είναι να συγκλίνουμε με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα άρα πίστευε και πιστεύει ότι είναι ώρα να ισχύσει και την Ελλάδα το συγκεκριμένο μέτρο. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος σε αυτό γιατί ήξερε πολύ καλά ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και ένα σημαντικό κομμάτι και της ΝΔ δεν ήταν σύμφωνο με αυτό το μέτρο που αποτυπώνεται και στη στάση αρκετών βουλευτών, παρόλα αυτά είναι ένα μέτρο σωστό και για αυτό το έφερε. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά τα έχει κλείσει ο ίδιος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Αναφορικά με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια:

Δ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Στόχος είναι να γίνουν οι εξεταστικές γιατί δεν μπορούν οι φοιτητές να χάνουν κάποιο εξάμηνο επειδή το αποφάσισαν αυτό κάποιοι άλλοι συμφοιτητές τους μέσα από μια διαδικασία που ίσως δεν έχει να κάνει με την πλειοψηφία μιας σχολής.