Ένα X τιτίβισμα στα social media που άναψε φωτιές, στα πατριωτικά κόμματα της Βουλής, ανέβασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο επικεφαλής του κόμματος και προσκαλεί τις κοινοβουλευτικές ομάδες δεξιότερα της Ν.Δ. που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να καταθέσουν κοινό αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Όπως αναφέρει: «Η Ελληνική Λύση καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, για την ψήφιση της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλοφίλων. Καλούμε όλα τα κόμματα, μακριά από ιδεοληψίες, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, να συνυπογράψουν το αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας που καταθέτει η Ελληνική Λύση, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις».

Όπως επιτάσσει ο Κανονισμός της Βουλής, η κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας χρειάζεται υπογραφές 15 βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν το αίτημα απορρίπτεται.

Οι Κ.Ο. που καταψηφίζουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις είναι ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες, αλλά μόνο το ΚΚΕ διαθέτει επαρκή αριθμό βουλευτών για την υποβολή αυτόνομου αιτήματος.