Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πραγματικό περιεχόμενο του επικείμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και τις οργανωτικές αλλαγές στις διοικητικές δομές όλων των φορέων για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών, υιοθέτησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Συγκεκριμένα, ενώ το νομοσχέδιο παραμένει ακόμη υπό επεξεργασία από τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προχώρησε σε δήλωση, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «προσπάθεια κατάργησης των Κέντρων Πρόληψης». Η δήλωση του Χάρη Δούκα έχει ως εξής:

«Στηρίζω απερίφραστα τον αγώνα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Η συμβολή τους στις τοπικές κοινωνίες είναι αδιαμφισβήτητη και η ενίσχυσή τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Είναι σαφής η ανάγκη για τη στελέχωση των δομών με επαρκές, μόνιμο προσωπικό προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν. Η διατήρηση της φιλοσοφίας και του περιεχομένου της πρόληψης είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε να υπάρχει το απαραίτητο κοινωνικό "δίκτυ ασφαλείας" ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει τα φημολογούμενα σχέδια της για συρρίκνωση και σταδιακή κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  και να καλέσει άμεσα σε διάλογο τους εμπλεκόμενους φορείς. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα δεχθεί άλλη μία προσπάθεια αποδυνάμωσής της».