H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, ανέφερε πως: "Δεν έχουμε κανένα δίλημμα ούτε και δυσκολία να πούμε ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα ψηφίσει σύσσωμη αυτό το νομοσχέδιο και δεν έχουμε πρόβλημα να απευθυνθούμε στην πολιτεία και να πούμε ότι είναι ζήτημα δημοκρατικού υποδείγματος να αναγνωρίσουμε τους συνανθρώπους μας, ως ίσους"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την σημερινή ακρόαση φορέων, κατά την οποία, όπως τόνισε, καταγράφηκε ότι υπάρχουν οικογένειες που υποχρεώνονται να μένουν στο εξωτερικό γιατί δεν απολαμβάνουν στην Ελλάδα τα ίδια δικαιώματα, με τα δικαιώματα που έχουν οι οικογένειες αυτές στο εξωτερικό.

Κωνσταντοπούλου: Ένα παιδί είναι καλύτερο να ζει σε μια οικογένεια από το να μεγαλώνει σε ίδρυμα


«Καταδείχθηκε πως πάρα πολλά από αυτά που επικρατούν ως δοξασίες, προκαταλήψεις και ως κακόβουλες θεωρήσεις καταρρίφθηκαν και μάθαμε πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές, τι σημαίνει να είναι γονιός σε οικογένεια που οι δύο γονείς είναι του ιδίου φύλου, ποια βουνά έχουν να σκαρφαλώσουν οι γονείς εδώ και χρόνια και τι γίνεται με τα παιδιά τους που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών», είπε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ιδίως για τα δικαιώματα των παιδιών, «των γεννημένων και των αγέννητων, των παιδιών που μπορεί σήμερα να ζουν σε ίδρυμα και περιμένουν κάποιον να τα αγκαλιάσει», η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε τις επιστημονικές επισημάνσεις ότι ένα παιδί είναι καλύτερο να ζει σε μια οικογένεια από το να μεγαλώνει σε ίδρυμα.

Ξέρουμε οικογένειες ετερόφυλων παιδιών που δεν συμπεριφέρονται στα παιδιά τους όπως πρέπει, είπε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σημειώνοντας ότι σήμερα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν βουλευτές, ιδίως της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αρνούνται να αναγνωρίσουν την ισότητα, για όλους τους πολίτες. Στο κλίμα αυτό, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι οι βουλευτές πρέπει να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα και όχι να απέχουν.