Την κλήση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις 21 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει σκέλος της υπόθεσης των καταγγελιών για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αίτημά του στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει στη δίκη.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Σπ. Παππάς, εισηγήθηκε την κλήση του Π. Πολάκη λέγοντας πως «δεν έχω λόγο να αντιλέξω να έρθει να καταθέσει στο δικαστήριο εφόσον έχει καταθέσει και στην προδικασία».

Διαβάστε ακόμα: Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Πολάκης κάνει bullying κατά των δικαστών στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παύλος Πολάκης: Εξέταση κατ' αντιπαράσταση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου, και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Στην κλήση Πολάκη στο ακροατήριο αντέλεξαν, ωστόσο, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, οι οποίοι διερωτήθηκαν εάν είναι αναγκαίος και ουσιώδης μάρτυρας στην υπόθεση.«Δεν είναι παθών, δεν είναι καν μάρτυρας», τόνισαν μεταξύ άλλων, εξηγώντας πως έχει δώσει μία ένορκη κατάθεση στην προδικασία και την επίδικη περίοδο ήταν δήμαρχος Σφακίων.

Σε περίπτωση μάλιστα κλήσης του κ. Πολάκη ζήτησαν τη διακοπή της δίκης για 15 ημέρες, ενώ ο συνήγορος του Σ. Πουλή, Α. Αθανασόπουλος, υπέβαλε αίτημα εφόσον κληθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας να καταθέσει πριν από την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και την ίδια ημέρα να εξεταστεί και κατ' αντιπαράσταση με τον Α. Γεωργιάδη.

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Πουλή έκανε λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια εκβιάσεως και προσβολής του δικαστηρίου εκ μέρους του κ. Πολάκη.