Πλούσιο και πυκνό αναμένεται το νομοθετικό έργο για τις επόμενες ημέρες ξεκινώντας από την Παρασκευή, όταν στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το οξύ πρόβλημα της στεγαστικής στέγης. «Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων την περίοδο 2018–2022 άγγιξε το 50%, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", υπολογίζεται ότι το 2023 η ετήσια αύξηση στα ενοίκια ξεπέρασε στην Αθήνα το 23,7%, στη Θεσσαλονίκη το 22,7%, στην Πάτρα το 27,47% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 16,53%», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων στην επίκαιρη ερώτησή του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει στην Ολομέλεια προς συζήτηση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και την 15 Πέμπτη θα ψηφιστεί, ενώ τις ημέρες εκείνες θα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά  με το αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ο κ. Τασούλας εξήγησε πως «το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής μιλάει για ένα κοινό αίτημα με 15 υπογραφές από κάτω και όχι 15 διαφορετικά αιτήματα. Το αίτημα έχει τη λογική κοινής σύμπλευσης σε ένα θέμα».

Επί του νομοθετικού τη Δευτέρα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής και τροποποιήσεις που θα γίνουν, την Τρίτη εισάγεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με κτηνοτροφία, αλιεία, υδατοκαλλιέργειες και άλλες διατάξεις.

Εν αναμονή για να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους Ποινικούς Κώδικες.

Στις 20 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προσκεκλημένη του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο σε κοινή συνεδρίαση τεσσάρων επιτροπών της Βουλής. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου.