«Αν είχαμε ακουστεί πριν από τις γιορτές δεν θα είχαμε φτάσει εδώ πέρα. Είχαμε λάθη, καθυστερήσεις και τολμώ να πω ότι είχαμε και ατυχείς συμπεριφορές έναντι των αγροτών σε κάποιες περιπτώσεις», δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος  στους Σωτήρη Ξενάκη & Βασίλη Σκουρή "Γιατί με ξύπνησες πρωί" 9-02-2024


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

Αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Αν είχαμε ακουστεί πριν τις γιορτές δεν θα είχαμε φτάσει εδώ πέρα. Αναμένουμε τον Μάρτιο να υπάρχει η συμπληρωματική πληρωμή των ενισχύσεων που δεν έλαβαν τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο.

Είχαμε λάθη, καθυστερήσεις και τολμώ να πω ότι είχαμε και ατυχείς συμπεριφορές έναντι των αγροτών σε κάποιες περιπτώσεις, το ζήτημα είναι τώρα εδώ που βρισκόμαστε πως μπορεί να βρεθεί η λύση. Και η λύση είναι προς δύο κατευθύνσεις μια σε εθνικό επίπεδο ως κράτος μέλος της ΕΕ τι μπορεί να κάνει για να αμβλύνει το κόστος παραγωγής γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης, λόγω της πανδημίας, λόγω του πολέμου άρα εκεί χρειάζονται πιο γενναίες παρεμβάσεις.

Από το διάλογο πάντοτε μπορεί να αναμένει κάνεις να προκύψουνε λύσεις, δεν έχω τα οικονομικά δεδομένα μπροστά μου. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κάνει διάλογο για να βρεθούνε λύσεις.

Ερωτηθείς αν με τη φράση «ατυχείς συμπεριφορές» αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό

Υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις, όταν ανακοινώνουμε χρονοδιαγράμματα και δεν τηρούνται, όταν οι ίδιοι οι αγρότες μιλούν να συμπεριφορές που τους ενοχλούν δεν έχει νόημα αλλά σας είπα όλα αυτά συνέδραμαν στο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Όταν κάνουμε αναλύσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών με εργαλεία του χθες λέγοντας ότι είναι υποκινούμενες ή ότι είναι εθιμικού χαρακτήρα και δεν συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πρώτα απ’ όλα σε επίπεδο ΚΑΠ με τις προδιαγραφές που βάζει η ΕΕ και βλέπετε να έχουν βγει οι αγρότες από την πύλη του Βρανδεμβούργου, να απειλούν να μπούνε στο Παρίσι, στην Ολλανδία όταν οι αγρότες όλης της Ευρώπης είναι στο πόδι και εμείς με εργαλεία του χθες αναλύσουμε το σήμερα ε, κάτι δεν πάει καλά! Το πρώτο είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα ότι υπάρχει πρόβλημα και μετά να το λύσουμε, αν δεν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα πως θα το λύσουμε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει συμβάλει στη μείωση των ποσοστών της ΝΔ

Δεν έχω δει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης εκείνο που ξέρω είναι ότι τουλάχιστον ο κόσμος με τον οποίο εγώ μιλώ είναι αρνητικός. Δεν έχω ακούσει πολίτες να με προτρέπουν να το ψηφίσω, αντιθέτως μου ζητούν να το καταψηφίσω.