Πολύς ο πόνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια… Ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, απαξίωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» μία πολύ σημαντική παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία θα ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο οι δαπάνες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα ιδιωτικά θεραπευτήρια της χώρας.

Κι επειδή δεν γίνεται να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπέρμαχος των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι επιχειρεί να… ιδιωτικοποιήσει τον ΕΟΠΥΥ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον ΣΥΡΙΖΑ η στρεψοδικία.

Οι δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, για τον ΕΟΠΥΥ και την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.


«Το 2013 η τότε κυβέρνηση, με υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, είχε κάνει μια "αρπαχτή" για έναν χρόνο με ιδιωτικές εταιρείες, με την απειλή προς τα θεραπευτήρια ότι δεν θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ εάν δεν συμβληθούν με ιδιώτες ελεγκτές. Το ίδιο επαναφέρει τώρα, με τροπολογία που καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του ελεγκτικού φορέα (sic), δίνοντας τον έλεγχο σε ιδιώτες. (…) Aπαξιώνουν τον οργανισμό, ξηλώνουν τις υπηρεσίες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, οπότε είτε θα τον καταργήσουν είτε θα τον ιδιωτικοποιήσουν πλήρως»...