Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιάννης Μαντζουράνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Η κοινωνία μας εκδηλώνει ανησυχητικά φαινόμενα και ρατσισμού και ομοφοβίας και δεν αντιμετωπίζεται αυτό μόνο με τον ποινικό κώδικα όσο και να τον αυστηροποιήσουμε. Βέβαια διευρύνεται η έννοια του ρατσιστικού εγκλήματος και προσθέτει μια γενική διάταξη και κυρίως επιβαρύνει τις ποινές για πράξεις ρατσιστικές κατά ανηλίκων ή ανυπεράσπιστων προσώπων και είναι ορθή αυτή η διάταξη.

Παρά την αντίρρησή μου για την πλειονότητα των ρυθμίσεων αυτού του νομοσχεδίου, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να λέμε ποια είναι θετικά και ποια είναι αρνητικά όπως και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι ένα θετικό βήμα και πρέπει να το στηρίξουμε, για μένα όμως είναι λειψό και κολοβό, θα στηρίξουμε το θετικό και θα αγωνιστούμε για το άλλο. Αυτή είναι για μένα η παραγωγική αντιπολίτευση, δεν πρέπει να μείνουμε όπως κάναμε στο παρελθόν σε καταγγελτική μόνο αντιπολίτευση και το πληρώσαμε», είπε αρχικά ο Γιάννης Μαντζουράνης.

*Διαβάστε εδώ: Μιχάλης Γιαννάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Κύμα φυγής υγειονομικών από το σύστημα εξαιτίας δυσμενών συνθηκών εργασίας και χαμηλών αμοιβών


Γιάννης Μαντζουράνης: Ας προσέχουν περισσότερο οι πολίτες ποιους ψηφίζουν

Αναφορικά με τις θέσεις του κ. Μπέου και του κ. Μουτζούρη, επισήμανε: «Για μένα είναι ασχημονίες, είναι απαράδεκτα πράγματα, απαράδεκτες συμπεριφορές, κυρίως όταν προέρχονται από δημόσια πρόσωπα. Ας προσέχουν περισσότερο οι πολίτες ποιους ψηφίζουν».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε: «Αν υπάρξει απώλεια, θα είναι απαράδεκτη. Θα είναι απαράδεκτη όχι γιατί θα παραβιαστεί κάποια κομματική πειθαρχία, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αριστερά και η Κεντροαριστερά, έχουν παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και εδώ πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα και όπου μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχει «ναι μεν αλλά», δεν υπάρχει έκπτωση, δεν υπάρχει εξαίρεση».

Όσον αφορά στα ποσοστά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από δύο συντριπτικές εκλογικές ήττες και πληγωμένος από μια μεγάλη διάσπαση μέχρι να ανακάμψει θα χρειαστεί χρόνος βέβαια δεν έχουμε απεριόριστα περιθώρια χρόνου έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές. Εγώ θεωρώ ότι αν συγκρατήσουμε το ποσοστό των δεύτερων βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί είναι μια φάση εκκίνησης πολύ ισχυρή μετά από αυτά τα οποία έχουν συμβεί. Δείχνει δύσκολο αλλά δεν δείχνει ακατόρθωτο. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουμε μια θεωρία νίκης δηλαδή θα πρέπει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να εμείνουμε και να υποστηρίξουμε τις βασικές μας θέσεις δηλαδή θα πρέπει να υπερασπίσουμε τις αρχές μας, δεν θα πρέπει για να αρέσουμε σε ένα λιγότερο ή περισσότερο συντηρητικό ακροατήριο να κάνουμε εκπτώσεις».