Για την ακρίβεια και τις ευρωεκλογές μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Οι προσπάθειές μας δεν έχουν ακόμα αποδώσει, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που πιέζονται ιδιαίτερα αλλά να θυμίσω ότι είναι πανευρωπαϊκό το πληθωριστικό πρόβλημα. Εμείς είμαστε στο μέσο όρο δηλαδή δεν αποτελούμε μια εξαίρεση σε αρνητικό πρόσημο αλλά σίγουρα βλέπετε ότι σταδιακά όσο επιτρέπει το δημοσιονομικό πορτοφόλι της κυβέρνησης προβαίνει σε παροχές, αναγγέλλει παροχές τις οποίες εφαρμόζει ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συμφωνώ όμως ότι ακόμη το στοίχημα δεν έχει επιτευχθεί, είναι ένας αγώνας που έχει συνέχειες. Υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης όσο η οικονομία είναι σε σωστή κατεύθυνση», είπε σχετικά με την ακρίβεια.

*Διαβάστε εδώ: Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 17,2% διαφορά από το δεύτερο κόμμα - Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, επισήμανε: «Ίσως είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για την ευρωβουλή, γιατί στην επόμενη πενταετία θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν και στη χώρα μας και το μήνυμα το οποίο δίνει η κυβέρνηση και πρέπει να το δίνουμε και όλοι από οπουδήποτε και αν προερχόμαστε και συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο είναι ότι στις εκλογές αυτές δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εφησυχάσει, να θεωρήσει ότι είναι χαλαρές, είναι πολύ σημαντικές εκλογές.

Η επιστολική ψήφος, στην οποία προέβη η κυβέρνηση, δίνει την ευκαιρία πλέον στους συμπολίτες μας εντός και εκτός των τειχών να συμμετέχουν και η ευχή της επόμενης μέρας είναι να αυξηθούν οι φωνές των δημοκρατικών κομμάτων στην ευρωβουλή, γιατί ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η αύξηση των ακροδεξιών που είναι αντιδραστικές φωνές, που είναι λαϊκίστικές φωνές, που είναι πολέμιοι της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης».


«Δεν πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει έναν διασπαστικό στόχο»

Όσον αφορά στη στάση του Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός υψηλού κύρους και έχει προσφέρει στην πατρίδα, η φωνή του είναι πολύ σημαντική. Δεν πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει έναν διασπαστικό στόχο. Έχει κάποιες αντιρρήσεις και τις εκφράζει αλλά εγώ πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πιο ενωμένη από κάθε άλλη φορά και η ΝΔ ως παράταξη και ως κόμμα είναι εξαιρετικά ενωμένη και για αυτό συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ερωτηθείσα αν αληθεύει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Θα περιμένω τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα " Εκείνη και εγώ"    |Parapolitika