Υπερψηφίζει «χωρίς αστερίσκους» το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο η Νέα Αριστερά, αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο., Αλέξης Χαρίτσης, κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση για τις «ελλείψεις» του νομοσχεδίου όσον αφορά τη γονεϊκότητα.

Αναφερόμενος στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για ισότητα, τόνισε πως «το νομοσχέδιο είναι μια νίκη αυτού του κινήματος κι έτσι πρέπει να καταγραφεί, γιατί του ανήκει».

"Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο στη Βουλή, φοβούμενη νέες καταδίκες από την Ε.Ε.", σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση, είπε ότι αναγκάστηκε να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή για να «προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πολιτική και τη στρατηγική για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, φοβούμενη για νέες καταδίκες από το Δικαστήριο της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», καθώς και ότι γνώριζε εξαρχής ότι θα περάσει «όχι με τις δικές της, αλλά με τις ψήφους των προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Καταδίκασε μάλιστα την προτροπή του πρωθυπουργού σε «αποχή» όσων βουλευτών διαφωνούν, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την αναφορά του στο κράτος δικαίου και κατηγορώντας τον για «εργαλειοποίηση» του ζητήματος για να «αποτινάξει το άγος της καταδίκης» από το Ευρωκοινοβούλιο.

«Το αυτονόητο δικαίωμα στην ισονομία δεν μπορεί να ξεπλύνει το γεγονός ότι η Ελλάδα επί της διακυβέρνησής σας έχει καταρρεύσει θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στα επιμέρους ζητήματα κριτικής, όπως την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τη διαφάνεια και τις ελευθερίες, με «κορυφαία παραδείγματα», όπως είπε, «τις υποκλοπές και τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη». Άσκησε, δε, κριτική στην κυβέρνηση ότι φέρνει στη Βουλή φοβικά ένα ελλιπές νομοσχέδιο γιατί δεν το πιστεύει».