Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, δηλώνοντας  ότι το κόμμα του τάσσεται από θέση αρχής υπέρ της ισότητας στον γάμο, όπως και σε κάθε ρύθμιση που αφορά στα δικαιώματα των πολιτών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιαστεί ως μεταρρυθμιστής μιας μεταρρύθμισης που δεν στηρίζει το ίδιο του το κόμμα. Μας διάβασε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. Ας τη διάβαζε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  «Το κόμμα σας διαχρονικά δεν τα πήγαινε καλά με τα δικαιώματα, μόλις 19 βουλευτές της Ν.Δ. είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης και μας κάνετε και μαθήματα».

Ανδρουλάκης: "Το ΕΚ δεν καταδίκασε την Ελλάδα, αλλά την παρέα του κ. Μητσοτάκη"

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τη στάση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας πως «ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού στη Βουλή όχι μόνο δεν στηρίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην οποία ανήκει, αλλά το θεωρεί και αντισυνταγματικό. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η καρέκλα είναι γλυκιά, γι’ αυτό και παραμένει». «Αφήστε λοιπόν τα μαθήματα», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Το νομοσχέδιο αυτό συμπίπτει με ένα πρωτοφανές ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην κυβέρνηση για το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό δεν μπορείτε να μιλάτε για φιλελευθερισμό και δικαιώματα», υπογράμμισε, επίσης, για να σημειώσει πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν καταδίκασε την Ελλάδα, αλλά την παρέα του κ. Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε δηκτικά και την απόφαση του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι «η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκλήθηκε ταχύτατα σε χρόνο ντε τε» για ένα ψήφισμα που ασκεί κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Μακάρι να είχαν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά στο θέμα των υποκλοπών και των Τεμπών. Εάν είχαν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά, πιθανόν να μην υπήρχε κανένα ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε κλείνοντας.