Προανάκρουσμα ραγδαίων εξελίξεων που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε αμφισβήτηση της ηγεσίας Κασσελάκη είναι η ηχηρή παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία διαβλέπει πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα συνέδριο διάλυσης.

Η πρώην υπουργός, η οποία για τους γνωρίζοντες είναι μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, οι δυο πιο στενοί συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενη την πρωτοβουλία Κασσελάκη να θέσει μια σειρά από ερωτήματα προς τα μέλη του κόμματος μέσω του isyriza(σ.σ: για τη δομή, την ονομασία, το λογότυπο, την πολιτική ταυτότητα) ζητάει την έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος, ήτοι της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πρόταση της κυρίας Γεροβασίλη έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς είναι ένα στέλεχος κύρους, με γνώση της λειτουργίας του κόμματος και βεβαίως, όπως προαναφέραμε, σε απευθείας επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει ενημερώσει πως θα παραστεί στο συνέδριο, όμως ως και την τελευταία στιγμή δέχεται εισηγήσεις να μην κάνει ομιλία. Πιθανολογείται πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα ο κ. Τσίπρας θα δώσει νομιμοποίηση στον κ. Κασσελάκη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κείμενο ετοιμάζουν στελέχη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας την άποψη της Όλγας Γεροβασίλη και το οποίο θα συζητηθεί λίγο πριν το Συνέδριο του κόμματος.

Στον αέρα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, με βάση τον προγραμματισμό, το συνέδριο είναι να αρχίσει την Πέμπτη, ωστόσο λίγα 24ωρα πριν την πραγματοποίησή του οι περισσότερες οργανώσεις του κόμματος δεν έχουν εκλέξει ακόμα συνέδρους. Το ζήτημα αυτό, άλλωστε, τροφοδότησε την πολύ μεγάλη σύγκρουση στην τελευταία συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία αποχώρησαν έξαλλοι με το ύφος του κ. Κασσελάκη, στελέχη όπως ο κ. Φλαμπουράρης, ο κ. Τεμπονέρας, ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Θεοχωρόπουλος κ.α.

Με βάση τα προαναφερθέντα, το συνέδριο αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα, με το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι παραπάνω από πολεμικό. Ο κ. Κασσελάκης μοιάζει να έχει μείνει χωρίς συμμάχους, καθώς πρόσωπα που τον στήριξαν για την εκλογή του, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς, έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις.

Ο κ. Παππάς μάλιστα φέρεται να είναι αυτή την ώρα σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Σπίρτζη προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση της ανθρωπογεωγραφίας των στελεχών. Είναι σαφές πως με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάει, όχι απλώς στο συνέδριο, αλλά στις ευρωεκλογές με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη, αν δεν υπάρξει ένα modus vivendi.

Το ερωτηματολόγιο που προκάλεσε αντιδράσεις:

erotimatologio_syriza