Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια ανάρτησή του στα social media, έκανε γνωστό ότι τόσο εκείνος όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ στηρίζουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντάς την "αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης".

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη


"Ο φίλος μου Nτόναλντ Τούσκ και εγώ έχουμε την τιμή να προτείνουμε την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ως επικεφαλής υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι σταθερά αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης. Έχει την εμπιστοσύνη μας". 


Ακολουθεί η κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπογράφουν εκ μέρους του ΕΛΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ:

«Eκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος Platforma Obywatelska, στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα δύο κόμματα αναγνωρίζουν την ηγεσία της, τη βαθιά της αίσθηση δέσμευσης και αποφασιστικότητας. Από το “ξέσπασμα” της πανδημίας του κορονοϊού, μέχρι την εξασφάλιση κοινών εμβολιασμών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και την ιστορική συμφωνία για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπήρξε διαχειριστής των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας, διασφαλίζοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα στην ήπειρο, ιδιαίτερα εν μέσω των προκλήσεων που επιφέρει η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας.

Η παράταξη Platforma Obywatelska και η Νέα Δημοκρατία είναι πεπεισμένες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι και πάλι σε σταθερά και ικανά χέρια για τον επόμενο θεσμικό, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο “τιμόνι” της», σημειώνεται.