«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές». Αυτό απαντούν στον Στέφανο Κασσελάκη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που δεν συντάσσονται με τα όσα προτείνει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταιγιστικές, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (20/02) η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίαση για δεύτερη φορά εκτάκτως.

Στη συνεδρίαση, αυτή τη φορά έδωσε το παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης, που - σύμφωνα με πληροφορίες- απηύθυνε ένα ηχηρό τελεσίγραφο. Ζήτησε ουσιαστικά λευκή επιταγή από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος λέγοντάς τους «ή πρόεδρος και λευκή επιταγή έως τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτιση από το συνέδριο».

Στέφανος Κασσελάκης: Εγώ δεν θα γίνω «Ιφιγένεια»

«Ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών αν δεν με εμπιστεύεστε. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός παρά τα ότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία; Αν κάποιος με αμφισβητηθεί να το κάνει εδώ τώρα, όπως είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» είπε κατά πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης.

Επί της ουσίας ο κ. Κασσελάκης απαίτησε από την ηγετική ομάδα του κόμματος να του «δώσει» κάτι που δεν είναι στη δικαιοδοσία τους. Με την έννοια ότι τα πάντα προβλέπονται από το καταστατικό σε ότι αφορά στην παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον δεν είναι στις καταστατικές αρχές του κόμματος να δώσει το σώμα του συνεδρίου «έγκριση» στον πρόεδρο του κόμματος. Τέτοια διαδικασία είναι εκτός της λογικής των συνεδρίων του κόμματος. 

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για ένα συνέδριο επανίδρυσης, προσθέτοντας ότι στόχος του είνα να κάνει την μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. 

Υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα στο κόμμα 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. «Και αυτό δεν είναι δίκη μου διαπίστωση, είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας» σημείωσε. 

«Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είμαι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω. Ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν όντως δεν με εμπιστεύεστε, ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα…», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Νέα επίθεση στα ΜΜΕ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης

Κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε: «Να τελειώνει αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».