Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής ξέσπασε με αφορμή τη λήξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης

«Για χυδαία απόφαση της ΝΔ να μην κληθούν επιπλέον μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή»,  έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρεμπόδισε την έρευνα τόσο για τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και ότι απέτρεψε την κατάθεση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Τριαντόπουλου, με εντολή του οποίου -όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- έγινε το μπάζωμα στα Τέμπη, όπου κρύφτηκαν πειστήρια αυτού του εγκλήματος. «Χωρίς να έρθει η ποινική δικογραφία κλείνετε την εξεταστική, είναι μέρα ντροπής, το μόνο που κάνετε είναι να προστατεύετε το πρεστίζ της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Θύματα είμαστε εν δυνάμει όλοι που θα παίρναμε αυτό το τρένο», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παρείχε πλήρη κάλυψη και στον Κώστα Καραμανλή και στον Χρήστο Σπίρτζη. «Στις μεθοδεύσεις της συγκάλυψης η Πλεύση Ελευθερίας θα αντισταθεί και θα παραμείνει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης είπε ότι η έγνοια των συγγενών των θυμάτων δεν «είναι μια δίκη στο γόνατο» αλλά να μην υπάρξει υπαίτιος που να προστατευθεί από το σύστημα.

Για υποκρισία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Γιώργος Φλωρίδης, απάντησε ότι η βασική αγωνία των συγγενών των θυμάτων είναι πότε θα ξεκινήσει η δίκη και με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση εισηγείται να καταργηθεί η έκδοση βουλευμάτων προκειμένου να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη αμέσως μόλις τελειώσει η ανάκριση. «Αυτή τη διάταξη το κόμμα σας την καταψηφίζει και εδώ η υποκρισία σας», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.  «Θέλετε να ξεπλύνετε το έγκλημα αλλά το αίμα είναι ζεστό, εμείς δεν θα το ξεπλύνουμε, θα πάμε την ιστορία όσο πιο μακριά γίνεται, να καθίσουν στο σκαμνί οι υπαίτιοι», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.