Για παλινωδία σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

*Διαβάστε εδώ: Βορίδης: Κοινή προσπάθεια αυτοδιοίκησης, ιδιωτών και κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

«Λέει "ναι, όχι, ίσως, αλλά". Να τοποθετηθεί σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα: τα Ελληνοπούλα πηγαίνουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, παίρνουν πτυχία, έρχονται με τα πτυχία τους εδώ κι είναι πλήρως αναγνωρισμένα με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Τι μας λέει ο Ανδρουλάκης και σύμπασα η Αριστερά, να πηγαίνουν οι νέοι σε Βρυξέλλες, Λευκωσία, Σόφια, αλλά στην Αθήνα να μην πηγαίνουν σε παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Υπάρχουν καμιά λογική σε αυτό;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

«Μπορούν να έρθουν νομίμως λειτουργούντα ΑΕΙ σε χώρες της Ε.Ε. που θα φτιάξουν παρατήματα εδώ. Αυτό λέει ο νόμος», επισήμανε.


Μάκης Βορίδης: Δεν υπάρχει περιθώριο για να μετακινηθεί ψηφοφόρος δεξιά της Ν.Δ., αν κάνει τις σωστές σταθμίσεις

«Εύχομαι κάθε επιτυχία, να συνεχίσουν σε αυτόν τον καλό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για να μετακινηθεί ψηφοφόρος δεξιά της Ν.Δ., αν κάνει τις σωστές σταθμίσεις. Προφανώς είχαμε μια διαφωνία (ομόφυλα ζευγάρια), αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και 100 πράγματα στα οποία συμφωνούμε, είναι εξαιρετικά σημαντικά, τα οποία είναι καλό να τα στηρίζουμε και τα υπερασπιζόμαστε και τα υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Βορίδης.