Βλέπω ένα κόμμα το οποίο δείχνει διαλυτικά φαινόμενα και αισθάνομαι ανήμπορος, βλέπω σε ζωντανή μετάδοση το κόμμα μου να διαλύεται και να μην μπορώ να κάνω ενδεχομένως τίποτα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου εκφράζει θλίψη για την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία “αφήνει αδιάφορους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του κόμματος”.

Ελπίζει τα μέλη του κόμματος να “δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σώσουν ό,τι σώζεται”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχει κλείσει ο κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου απαντάει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα υπάρχουν πάντα, αλλά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή που τον γνωρίζουμε θα υπάρχει και στο μέλλον, μένει να αποδειχθεί.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Τόσα χρόνια έχω ζήσει και κρίσεις και διασπάσεις αυτό το πράγμα πρώτη φορά το ζω και εγώ. Αισθάνομαι ότι περπατάω πάνω σε πάγο, είναι πολύ εύθραυστο το τοπίο, πολύ ρευστό. Πραγματικά θλίβομαι γιατί όλη αυτή η εσωστρέφεια που παράγουμε το τελευταίο διάστημα αφήνει αδιάφορο και τον πολίτη συνολικά αλλά ιδιαίτερα τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει τα προβλήματά του, βλέπει μια κυβερνηση για πρώτη φορά να έχει ρωγμές, να έχει μέτωπα απέναντί της τους αγρότες, τους φοιτητές, μια σειρά από ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη είδηση για το λάθος λόγο.

Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βλέπω ένα κόμμα το οποίο δείχνει διαλυτικά φαινόμενα και αισθάνομαι ανήμπορος, βλέπω σε ζωντανή μετάδοση το κόμμα μου να διαλύεται και να μην μπορω να κάνω ενδεχομένως τίποτα. Ελπίζω έστω την ύστατη στιγμή να δείξουν όλα τα μέλη αυτοσυγκράτηση ώστε να σώσουμε ότι περισώζεται γιατί αν χαθεί η σοβαρότητα ξέρετε ότι μετά είναι δύσκολα τα πράγματα.

Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κάναμε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας φοβάμαι ότι με όλα όσα γίνονται τα οποία πολλές φορές δεν είναι σοβαρά πράγματα, κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Δεν θέλω να πω ότι την έχουμε χάσει αλλά είμαστε στο παρά πέντε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να έχει κλείσει ο κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό που λέτε είναι ένα ενδεχόμενο. Οι προοδευτικές δυνάμεις, η ανάγκη του πιο αδύναμου πολίτη, η ανάγκη για να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη, οι δυνάμεις της Αριστεράς πάντα θα υπάρχουν σε αυτό τον τόπο, υπήρχαν και θα υπάρχουν το αν ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχήμα που το γνωρίζαμε με τα χαρακτηριστικά που είδαμε θα είναι και την επόμενη μέρα αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.