«Επειδή η διάσπαση είναι στο DNA, καλό θα είναι πολλές φορές να μην επιβεβαιώνουμε το DNA μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑΓιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Για τη διάσπαση είχα πάντα σαφή θέση, οι διασπάσεις πρέπει να αποφεύγονται», σημείωσε ακόμη ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πότε μπορούν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, o Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά ζητήματα. Το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων, αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση, άρα όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη μπορεί να παρθούν και αντίστοιχα αποφάσεις».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, σημείωσε: «Για μένα στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο». 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Έχει εκκινήσει μια διαδικασία προεδρικής εκλογής, προφανώς θα υπάρξουν υποψηφιότητες, περιμένουμε να δούμε. Είναι ένα συνέδριο που είναι σε εξέλιξη, είναι μια πολιτική συζήτηση που είναι σε εξέλιξη.

Ερωτηθείς πότε μπορούν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά ζητήματα. Το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση, άρα όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη μπορεί να παρθούν και αντίστοιχα αποφάσεις. Το θέμα είναι ότι αν πάμε ή εφόσον πάμε σε μια διαδικασία προεδρικής εκλογής, δεν ξέρω αν οι δέκα μέρες θα είναι αρκετές και για τους άλλους υποψηφίους.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Τσίπρα

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Ο πρώην πρόεδρος, αυτός που έκανε την Αριστερά κυβερνώσα, θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει. Πήρε θέση για τα όσα βλέπει ότι συμβαίνουν στο κόμμα που επί της ουσίας ο ίδιος δημιούργησε. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη κατάσταση και για να μπορέσεις να ανακτήσεις τη σχέση σου με την κοινωνία, γιατί αυτό σε ενδιαφέρει στο τέλος, πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στο ποιος είσαι, τι θέλεις, πού θέλεις να πας. Αυτό πρέπει να είναι σαφές.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Για μένα στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Στην πολιτική και ειδικά όταν ζητάμε τη γνώμη των μελών, την απόφαση των μελών, θα πρέπει να αποφασίζουμε με βάση πολιτικές απόψεις, πολιτικές δεσμεύσεις.

ΔΗΜ.: Είστε κοντά στον κ. Κασσελάκη;

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Εγώ είμαι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, είμαι με το κόμμα και όταν τεθούν τα πολιτικά διλήμματα και τα πολιτικά ζητήματα σεβόμενος και τη θέση μου και τον ρόλο μου θα τοποθετηθώ ξεκάθαρα.

Ερωτηθείς αν είναι βέβαιος ότι δεν θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα διάσπαση

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Βεβαιότητες στη ζωή δεν υπάρχουν. Τα πάντα είναι θέμα πολιτικών και πολιτικών επιλογών, δηλαδή βρισκόμαστε σε ένα κόμμα που έχει συγκεκριμένες θέσεις.

ΔΗΜ: Αν το δίπολο την επόμενη μέρα είναι Κασσελάκης - Γεροβασίλη, εσείς ποιον θα υποστηρίξετε;

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Με τα εάν δεν κάνουμε πολιτική. Τα πάντα είναι θέμα πολιτικών.

ΔΗΜ.: Δεν αποκλείετε τη διάσπαση πάντως...

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Επειδή η διάσπαση είναι στο DNA, καλό θα είναι πολλές φορές να μην επιβεβαιώνουμε το DNA μας. Για τη διάσπαση είχα πάντα σαφή θέση, οι διασπάσεις πρέπει να αποφεύγονται.

Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Πρέπει να γίνει μια ξεκάθαρη και ειλικρινής κουβέντα για να μπορούμε να έχουμε όλοι μας καλές σχέσεις αύριο. Μια ειλικρινής κουβέντα για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα αύριο, πώς θέλουμε τη σύγχρονη Αριστερά του αύριο και να δεσμευτούμε πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και αρχές.