Καταπέλτης εναντίον των αμφισβητιών του Σ. Κασσελάκη είναι ο πρώην σύµβουλος του Αλέξη Τσίπρα και µέλος της Κ.Ε. του κόµµατος, Νίκος Καρανίκας, στη συνέντευξή του στα «Π».

Ο Ν. Καρανίκας, που ανήκει στην κατηγορία των ένθερµων υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη, χαρακτηρίζει «αστείους» όσους μεθοδεύουν την εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως οποιοσδήποτε και να βρεθεί απέναντί του θα τον «φάει η μαρμάγκα». «Γίνονται αστείοι µέσα στα αδιέξοδά τους», προσθέτει.

*Διαβάστε εδώ: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη-παρέμβαση του Καρανίκα στα "Παραπολιτικά"

Αναφερόµενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας χαρακτηρίζει κωµωδία µια πιθανή επιστροφή του και του ζητά να µην εµπλακεί περαιτέρω στις εσωκομματικές εξελίξεις, γιατί -όπως εξηγείυπάρχει κίνδυνος να γίνει ρεζίλι, παίζοντας τον ρόλο του ναυαγοσώστη στο βουνό.

Πώς σχολιάζετε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο του Στ. Κασσελάκη;

Τις θεωρώ ανούσιες και προβληματικές, γιατί προβάλλουν το ανούσιο υπαρξιακό τους πρόβλημα και όχι κάποιο πολιτικό ζητούμενο, και θεωρώ ότι προέκυψαν από το γραφειοκρατικό άγχος της ακύρωσής τους ως απαραίτητων τόσο αυτών των ίδιων όσο και του οργάνου του κόμματος, που ούτως ή άλλως δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Επίσης, δεν έχει το Π.Γ. αποφασιστικό ρόλο στα ζητήματα πολιτικής, παρά μόνο συντονίζει, μοιράζει ευθύνες και ελέγχει την κίνηση των άλλων. Η Κ.Ε. και το Συνέδριο παίρνουν αποφάσεις, αλλά και ο πρόεδρος πλέον, όπως και τα μέλη του κόμματος, σύσσωμου, χάριν των ερωτηματολογίων και των ψηφισμάτων.

Επειδή ανήκετε σε αυτούς που από την πρώτη στιγμή υπερασπίζονται τις επιλογές του Στ. Κασσελάκη, γιατί κατά τη γνώμη σας όλη αυτή η φασαρία;

Πιστεύω ότι ο θόρυβος που έγινε και γίνεται συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνονται οι γραφειοκράτες-στελέχη ότι ο σύντροφος Κασσελάκης ως πρόεδρος μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα των μελών θέλει να αλλάξει τη δομή και τον τρόπο οργάνωσης του κόμματος, μετατρέποντάς το σε έναν αμεσοδημοκρατικό οργανισμό, όπου τα απλά μέλη, που είναι εργαζόμενα στην πραγματική ζωή, θα συμμετέχουν με τον τρόπο και στον χρόνο που επιλέγουν, αντικαθιστώντας όργανα άχρηστα και στελέχη περιττά. Μέλη που δουλεύουν και γι’ αυτό είναι πιο άξια λόγω εμπειρίας και χρήσιμα, καθώς αγωνίζονται αόρατα καθημερινά εντός του καθημερινού καπιταλισμού και δεν είναι θεωρητικά τοποθετημένα απέναντι στην εργασία και την καθημερινότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι αυτοί και αυτές που θα αποφασίζουν και όχι ξεχασμένα στελέχη, που δεν γνωρίζουν εμπειρικά τις νέες σχέσεις εργασίας και επιχειρείν. Αυτά τα μέλη θα είναι η ερώτηση και η απάντηση και όχι τα στελέχη, που είναι αποτέλεσμα συσχετισμού των φραξιών, τάσεων και πιέσεων, όπως και κάποιων αναγκασμών.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας