Με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ντόχα. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός και ο Εμίρης του Κατάρ επαναβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην οικονομία και σε τομείς, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τόνισε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει σύντομα επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας και επενδύσεων του Κατάρ στην Ελλάδα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Εμίρη του Κατάρ να επισκεφθεί την Αθήνα, την οποία ο Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani αποδέχθηκε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η κατάσταση στη Γάζα και οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, επεσήμανε τον ρόλο που έχει το Κατάρ στην επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο που παίζει το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων και την ειρήνη στην περιοχή, ενώ ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πρωτοβουλίες και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.