Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πήγε κατά το καλύτερο δυνατό καλά και φυσικά είμαστε ενωμένοι την επόμενη ημέρα, ανέφερε ο Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στο ERT NEWS.

*Διαβάστε εδώ: Κασσελάκης: Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε καθαρά, το Συνέδριο έδωσε σαφή εντολή μετασχηματισμού του κόμματος

Το συνέδριο έλαβε συνεκτιμώμενα στοιχεία και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη και η πρόταση για αποφυγή εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές που διατύπωσε η τριάδα Φάμελλος, Παππάς και Γ. Τσίπρας, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση για την ομιλία του πρώην προέδρου.

«Εμείς χρόνια τώρα αποφασίζουμε στο φως της ημέρας, με αντιπαράθεση και υπερβολές ή χαρακτηρισμούς που δεν χρειάζονται, ενώ ο άλλος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι το κουκούλωμα», επισήμανε ο κ. Μπαλάφας, παραπέμποντας στη ΝΔ και αναφέροντας ότι «κουκουλώνονται οι διαφορές Μητσοτάκη - Σαμαρά».

Υπήρξε σημαντικό θέμα κριτικής προς πράξεις ή παραλείψεις της ηγεσίας και τέθηκε το ζήτημα εάν αυτή πρέπει να επανεκτιμηθεί ή να επανεκλεγεί, αλλά το πρόβλημα δεν κουκουλώθηκε, επέμεινε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο αποφάσισε σειρά πολιτικής υφής ζητημάτων στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές και σχετικά με «μια Ευρώπη ανταποκρίσιμη στις ανάγκες των πολιτών».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czev0sitzg35)