Νέα Επιτροπή Δεοντολογίας εξέλεξε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον μέχρι πρότινος πρόεδρό της και «μέντορα» του Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά, να μένει εκτός αυτής. Πρόκειται για ένα όργανο που σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά του κόμματος, είχε έρθει στο προσκήνιο τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν - με επικεφαλής τον Κοτσακά - είχε εναντιωθεί στην απόφαση Κασσελάκη για διαγραφή των Δημήτρη Βίτσα, Νίκου Φίλη και Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Αντώνης Κοτσακάς χαρακτηριστικά επί του ζητήματος είχε απαντήσει στον Στέφανο Κασσελάκη πως «η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν εντέλλεται από κανέναν, ούτε από τον πρόεδρο».

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος εκλέγεται ο Γιάννης Μπενίσης και ακολουθούν ο Στέλιος Παππάς, ο Θόδωρος Καλογήρου, ο Δημήτρης Μάρδας, η Χριστίνα Αντωνοπούλου, ο Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Κώστας Αντωνιάδης, ο Φιλήμονας Ρούσσος, η Τόνια Δαμίγου, η Ζωή Χωματά, η Κατερίνα Παπαθεοδώρου, η Ελένη Σακισλή, η Έφη Ζήση και η Μαργαρίτα Μπουραντά.


Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως τώρα συμμετείχαν οι: Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ερρίκος Βεντούρας, Χαρά Γιαννακίδου, Αναστασία Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Κακουλάκης, Μιχάλης Καλογήρου, Ζήσης Καπράνας, Αντώνης Κοτσακάς, Κυριακή Κουντούρη, Μάκης Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου, Σταμάτης Σακελλίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Λίνα Χρήστου – Διαούρτα.