Την απόλυτη στήριξη προς την Ουκρανία θα διαμηνύσει για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Παρίσι, ο οποίος συμμετέχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργάνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.  Στη σύνοδο όπου θα  συμμετάσχουν 17 αρχηγοί κρατών, όπως και τέσσερις αντιπροσωπείες σε υπουργικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί παράλληλα και στον ρόλο της Ευρώπης, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην ανάγκη η στήριξη προς τον Ουκρανία να είναι αποτελεσματική, όσο και στην διασφάλιση και την εφαρμογή των κυρώσεων προς την Ρωσία: «Αυτό που έχει σημασία τώρα  είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας θα τονίσει πως: «Η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη στάση της Ευρώπης θα σημειώσει πως: «-Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις. θα πρέπει να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική της αυτονομία. Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Ήδη έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα  είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

 Η διοργάνωση της διάσκεψης από τον Μακρόν

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο όπου θα  συμμετάσχουν 17 αρχηγοί κρατών, όπως και τέσσερις αντιπροσωπείες σε υπουργικό επίπεδο.

Ήταν μία διοργάνωση που οργανώθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το Προεδρικό Μέγαρο και κυρίως το σημαντικότερο δεν είναι πλέον η χρηματοδότηση αυτή καθαυτή, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτής της βοήθειας και κυρίως να ξανασυζητήσουμε τη στρατηγική των συμμάχων με μια συσπείρωση γύρω από τη βοήθεια που θα λάβουν.

Όπως είπε μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας.

Δεν υπάρχει κούραση σε αυτή την προσπάθεια των συμμάχων εναντίον της Ρωσίας. Θέλουμε να ηττηθεί η Ρωσία και κυρίως ο Πούτιν, η Ρωσία και ο στρατός της να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την πορεία της σύρραξης.

Μάλιστα είπε ότι πρέπει να υπάρξουν νέες προσπάθειες στρατηγικής και επιχειρήσεων απέναντι στη Ρωσία.