Συγκίνηση, αλλά και περηφάνια πρόσφεραν επιμελήτριες ανηλίκων και παιδιά που συμμετέχουν σε πρόγραμμα του  υπουργείου Δικαιοσύνης για την φιλική Δικαιοσύνη ως προς την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο. Τόσο οι επιμελήτριες, όσο και τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και συγκίνησαν τους παραβρισκόμενους.

Ειδικότερα, στην  εκδήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα «ο ρόλος της Φιλικής Δικαιοσύνης ως προς την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας», παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Κυβέρνησης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και στις δικονομικές εγγυήσεις που λειτουργούν ως ασπίδα για αυτά.

dik1

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν, εκτός από τους Φλωρίδη-Παπασταύρου, ο Υφυπουργός  Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας και οι Γενικοί Γραμματείς Π. Αλεξανδρής, Ι. Κατσαρός και Γ. Μαυρωτάς.

Το πιο συγκινητικό σημείο της εκδήλωσης ήταν, βέβαια, η παρουσίαση του οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού που πρόεκυψε από παιδιά που είχαν ή ακόμα έχουν εμπλοκή με την ελληνική ποινική δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, παιδιά και επιμελήτριες ανηλίκων  μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα με τους παρευρισκόμενους. 

dik3

Για το ίδιο θέμα, μάλιστα, της ενίσχυσης δηλαδή της φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης, η Ελλάδα, πριν λίγες ημέρες, διακρίθηκε πανευρωπαϊκά, καθώς επιλέχθηκε στο κοινό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «focus partner» ανάμεσα σε 46 χώρες (!).

dik2

Σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς πως η Δικαιοσύνη στη χώρα μας συγκεντρώνει αρκετές φορές  αρνητική κριτική.