Τα «γεράκια» στην Άγκυρα έβαλαν στο στόχαστρο τον Νίκο Δένδια μην κρύβοντας την ενόχλησή τους για τις συχνές παρεμβάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις επιφυλάξεις που εκφράζει αναφορικά με τις πραγματικές τουρκικές διαθέσεις. Με αφορμή δε την πτήση του Νίκου Δένδια με υπερσύγχρονο F-16 Viper ξεπέρασαν όλα τα όρια μέσω των ελεγχόμενων από αυτούς ΜΜΕ.
Το κανάλι Haber Global έκανε εκτενές ρεπορτάζ για την πτήση του κ. Δένδια με τον εξής σουρεαλιστικό τίτλο: «Ήχοι πολέμου στην Ελλάδα. Δήλωσαν “όλα είναι δικά μας” και απογείωσαν F-16 κατά της Τουρκίας».
Εκείνος, όμως, που το τερμάτισε ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας «Μιλιέτ», Οζάι Σεντίρ. Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να μολυνθεί το καθαρό νερό χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, έγραψε σε άρθρο του με θέμα της ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Σκεφτείτε ένα μπουκάλι νερό 19 λίτρων. Αν κάποιος ανακάτευε δύο σταγόνες ούρα σε αυτό το νερό χωρίς να το γνωρίζουμε, θα πίναμε το νερό και δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα».
Και για να κάνει το παράδειγμά του πιο κατανοητό σημειώνει: «Ας θεωρήσουμε ότι το καθαρό νερό είναι η εξομάλυνση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία και δεν επιτρέπουν να δηλητηριαστεί το νερό. Από την άλλη, ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσπαθεί να μολύνει αυτό το νερό».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ