Στον ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσαν» όλες οι διεργασίες, που αφορούν τα εσωκομματικά θέματα εν όψει της σημερινής μέρας που είναι αφιερωμένη στα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, καθώς και με τα στελέχη της Κουμουνδούρου στην πορεία για τα Τέμπη δίπλα στους εργαζόμενους, τους μαθητές και τους φοιτητές που διαδηλώνουν «για να υπάρξει δικαιοσύνη».


Στέφανος Κασσελάκης: Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη κράτησε ψηλά στην ατζέντα του κόμματός του το θέμα αυτό, ενώ πριν από 20 μέρες είχε βρεθεί μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων στην ευρωβουλή προκειμένου να πάρει μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Σε χθεσινή του ανάρτηση μάλιστα ανέφερε ότι «πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών. Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους. Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και να υποσχεθώ ότι εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι διακρίσεις πολιτών-τζακιών τέλος!».

Να σημειώσουμε ότι διαδικτυακά κυκλοφορεί κείμενο που ζητάει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 700.000 υπογραφές.


ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά και ανασχηματισμός

Από αύριο αναμένονται τα νεότερα για τις αλλαγές που σκέπτεται να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα του. Την Κυριακή, μάλιστα, ενδέχεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει νέο Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ράνια Σβίγγου και ο Γιώργος Βασιλειάδης έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση και περιμένουν τις εξελίξεις.

Ερώτημα, πάντως, είναι αν η ΚΕ θα εκλέξει νέα Πολιτική Γραμματεία ή εάν θα αναπληρώσει τις θέσεις των στελεχών που έφυγαν στην διάσπαση του φθινοπώρου. Σε ό,τι αφορά την Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία πρέπει να συγκροτηθεί με βάση την απόφαση του συνεδρίου που στηρίχτηκε στην πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, του Νίκου Παππα και του Γιώργου Τσίπρα, οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο όργανο αυτό πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λέγεται ότι σκέπτεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Εκ της θέσεως της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου και ο αναπληρωτής του.