Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ''ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ'' τονίζοντας ότι: «Ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχουμε σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές και αυτό είναι το πιο ανατριχιαστικό από όλα».

Το μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που έφυγαν, με τους συγγενείς των θυμάτων, με όσους επιβιωσαν από αυτό το έγκλημα. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά, αντί να έχουμε περισσότερες απαντήσεις, έχουμε περισσότερα ερωτηματικά και είναι επιτακτική ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία κομματικής αντιπαράθεσης, ήδη οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζώντες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για την διεκδίκηση της επιτάχυνσης της διαδικασίας δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσουμε να χυθεί άπλετο φως σε αυτήν την τραγωδία που συνέβη ένα χρόνο πριν. Η συντριβή μας, το ψυχολογικό μας βάρος πρέπει να είναι σταθερά δίπλα και στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους 57 νεότατοι άνιθρωποι αλλά και δίπλα στους ανθρώπους που έχουν αναπτύξει μετατραυματικές διαταραχές και στις οικογένειες που δεν θα είναι ποτέ όπως πριν».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία»

Στη συνέχεια ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πρέπει να εστιάσουμε στις επόμενες 100 ημέρες στα προβλήματα της κοινωνίας. Πάντα τα συνέδρια όλων των κομμάτων έχουν εντάσεις, θα αξιολογηθούμε όλοι εκ του αποτελέσματος».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «Δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στόχος μας είναι να κριθεί στις Ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης και όχι ο κ. Κασσελάκης».

Τέλος, το μέλος της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Τελειώνει η αλαζονεία του 41%, υπάρχει μία κοινωνική πίεση η οποία στην κάλπη πρέπει να μεταφραστεί ως κοινωνική απονομιμοποίηση και την επόμενη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός να πάρει πρωτοβολίες ανάταξης του ευρύτερου χώρου. Συντρέχουν όλοι οι κοινωνικοί όροι και οι προυποθέσεις να έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο να είναι κοντά στο αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών, αναγνωρίζω τις δυσκολίες που έχουμε περάσει και βάζω τον πήχη σε ένα ύψος στο 17% και να είμαστε δεύτερο κόμμα».