«Όλη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένη χθες, ημέρα μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών, όμως το μέρος που χάθηκαν τόσες ψυχές ήταν γεμάτο με κόσμο», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν ήταν μόνο συγκίνηση, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Δεν είναι μόνο συναίσθημα, είναι ένα βαρύ χρέος… Είναι η υπόσχεση ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκαλο. Θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι πολιτικές επιλογές. Θα πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες, που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ήταν υπουργοί Μεταφορών», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Δημήτρης Κουτσούμπας για τα Τέμπη: Έχουν ευθύνες οι υπουργοί, οι περιφερειάρχες, αλλά και οι διευθυντές και προϊστάμενοι μέχρι τους υπαλλήλους

Όπως είπε, έχουν ευθύνες οι υπουργοί, οι περιφερειάρχες ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, αλλά και οι διευθυντές και προϊστάμενοι μέχρι τους υπαλλήλους.

«Δεν σκοτώθηκαν όλοι από τη σύγκρουση. Πολλοί σκοτώθηκαν και από την έκρηξη, που ακόμη δεν έχει διερευνηθεί», είπε και συνέχισε αναφέροντας πως «η συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή».

«Η Δικαιοσύνη έχει και εκείνη τις ευθύνες της για την καθυστέρηση», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός πρέπει να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι κοιτάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε δημοσκόπησης. «Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει σημασία και η στιγμή που γίνονται. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μικρές διαφορές», είπε.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο, με το αγροτικό συλλαλητήριο αλλά και τη μεγάλη απεργία της Τετάρτης, ανέφερε πως «η συμμετοχή σε αυτές τις κινητοποιήσεις με την ενότητα που έγιναν, συνιστούν μια μεγάλη παρακαταθήκη που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως “κόρην οφθαλμού”».

«Δεν ερμηνεύω την ψήφο του ελληνικού λαού όπως οι πολιτικοί αναλυτές. Στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν “λευκή επιταγή” στην κυβέρνηση. Ο κόσμος κινήθηκε προς τα εκεί γιατί το υπολόγισε ως το “μικρότερο κακό”, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τις ευρωεκλογές είπε: «Δεν πρέπει να θεωρείται “χαλαρή ψήφος”, ο λαός θα πρέπει να πάει να ψηφίσει για να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhd210cj6t5)