Ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες εντολές να πέσει τσιμέντο σε συγκεκριμένα σημεία που πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Τριαντόπουλο, ανέφερε πως «υπάρχει σοβαρή καταγγελία από τον πρώην περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, ότι δώσατε την εντολή να υπάρχει μπάζωμα στο μέρος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη».

*Διαβάστε εδώ: Κυβερνητικές πηγές για την τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί "μπαζώθηκε" το σημείο της σύγκρουσης των τρένων

Τότε παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας.

  • Θ. ΜΠΟΥΡΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ): Μη δυσκολεύετε τη διαδικασία. Δεν προβλέπεται.
  • Κ. ΜΠΟΥΜΠΑΣ: Εδώ η κοινωνία βοά. Είναι σοβαρή καταγγελία από την κ. Καρυστιανού. Συνειδητά πρέπει να ρωτήσω!
  • Θ. ΜΠΟΥΡΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ): Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες. Δεν μπορείτε να ρωτήσετε!


Χρήστος Τριαντόπουλος: "Δεν έδωσα εντολές για κάτι"

Τον λόγο έλαβε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, για να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας: «Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που με έχει σημαδέψει. Γι’ αυτό και κάθε αναφορά γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα και στην ίδια την κοινωνία, τους συγγενείς. Καμιά σχέση οι ισχυρισμοί αυτοί με την πραγματικότητα.

Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό αποφάσισαν τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στον χώρο μετά από ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα. Οι απαντήσεις έχουν δοθεί.

Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και όχι σύμφωνα με εντολές. Για να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να ανταποκριθούν στην αγωνία των συγγενών και των οικείων.

Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συσκέψεις, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η Δικαιοσύνη θα ρίξει φως, με μόνο μέλημα το ποτέ ξανά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».