Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συνταντκών για τις νέες κατηγορίες του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του πρωθυπουργού ότι καλύπτει τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει όλα στο φως και να διερευνηθούν όλα από τη Δικαιοσύνη. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και μακριά από κορόνες λαϊκισμού και να μην πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Πρέπει να πάρουμε μια απόσταση από την έρευνα», είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για αόριστες καταγγελίες και συκοφαντίες άνευ ουδενός επιχειρήματος.

«Ο κ. Κασσελάκης επειδή αναφέρθηκε και στον κ. Σπίρτζη και στον κ. Καραμανλή μιλάει εκ του ασφαλούς, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2019 δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών. Να ενημερώσουμε τον κ. Κασσελάκη ότι αλλαγή στην πρόβλεψη έγινε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

Και συνέχισε: «Διαχωρίζω τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αναληφθεί με τις ποινικές ευθύνες. Το επιχείρημα που ακούγεται είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση της σύμβασης 717 και αν είχε ολοκληρωθεί, θα είχαμε τα δέοντα συστήματα και εξ αυτής της καθυστέρησης κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών. Εμείς με αυτόν τον συλλογισμό διαφωνούμε, όπως και κάθε νομικός που έχει επαφή με τον ποινικό κώδικα».

Και πρόσθεσε: «Αν δεχόμασταν αυτή τη λογική και το βασίζω στην αγόρευση του εισαγγελέα για το Μάτι, το γεγονός ότι δεν είχε δημιουργήσει το 112 η τότε κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει κατηγορηθεί -κακώς θεωρώ εγώ- για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση των πολιτών και ότι δεν είχε προνοήσει ο τότε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τους 132 νεκρούς στον οδικό άξονα της Κρήτης. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ο ΒΟΑΚ».

Παύλος Μαρινάκης: "Ντροπή είναι η τυμβωρυχία, είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών"

Ο Παύλος Μαρινάκης, παράλληλα, κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία, ότι δεν έχουν καμία αντιπρόταση και κάνουν πολιτική στο όνομα θυμάτων και νεκρών.

«Ο κ. Κασσελάκης και άλλοι στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα τραγικό γεγονός για να χτίσουν αφήγημα και πολιτική καριέρα. Κάνουν πολιτική ακόμα και στις πλάτες συγγενών, ακόμα και στο όνομα θυμάτων και στο όνομα νεκρών. Κάποιοι από την αντιπολίτευση μίλησαν για ντροπή. Ντροπή είναι η τυμβωρυχία. Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα αυτών. Να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων και επειδή είναι σε εξέλιξη πολύ σοβαρή έρευνα της Δικαιοσύνης που πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα χωρίς εξαιρέσεις, ο κάθε Κασσελάκης και οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να φέρει στοιχεία και να τα καταθέσει, αλλιώς να σταματήσει να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων», είπε ο κ. Μαρινάκης.