«Θα δουλέψουμε για ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Το Συνέδριο που είναι η ανώτατη συλλογική διαδικασία έχει θέσει αυτό τον στόχο», επεσήμανε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ πρόσθεσε πως η στόχευση είναι τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και να σταματήσουν τα λάθη.

Τόνισε πως σε οποιοδήποτε κόμμα οι Ευρωεκλογές είναι «εθνική κάλπη» όπου λαμβάνεις μηνύματα. Μπορεί να λάβει από αυτές τις κάλπες ισχυρό μήνυμα η ΝΔ να σταματήσει την αλαζονεία του «41%» . Μήνυμα μπορεί να λάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ .

Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές έλαβε ποσοστό 17,8%. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σε σχέση με το 17,8% θα είναι μήνυμα , ελπίζω θετικό μήνυμα].

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «η βάση μας είναι το 17,8% , το είπε και στην συνέντευξη του ο κ. Κασσελάκης». Στην ερώτηση τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα , τόνισε πως «δεν θέλω να σκέπτομαι μια τέτοια περίπτωση , ότι θα είμαστε 3ο κόμμα. Όπως ανεφερε ένα θετικό αποτέλεσμα θα το πιστωθούμε όλοι , όπω θα πιστωθούμε και ένα αρνητικό αποτέλεσμα, όμως τότε θα έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στις αλλαγές σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και Κόμμα που ανακοινώθηκαν χθες και στο θέμα της μετακίνησης του κ. Πολάκη , είπε πως πρόκειται για αναδιάταξη δυνάμεων και θα κριθούν αυτές οι αλλαγές εκ του αποτελέσματος. «Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα» είπε και πρόσθεσε πως ήταν λάθος η στάση του κ. Πολάκη στο θέμα του γάμου των ομοφύλων.