Στροφή κάνει, μετά τις αντιδράσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σχετικά με τις δηλώσεις του για το γνωστό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις του κράτους Δικαίου και υπονόμευση της ελευθεροτυπίας, ενώ απειλεί ότι θα κοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια αν δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις που κάνει.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιμένει στην παραδοχή ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος και ειδικότερα στο άρθρο 27 για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με ότι αυτό συνεπάγεται περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων στη χώρα μας, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παρέμβασή του δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που θα έκανε σε περίπτωση Πολωνίας. Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με την παρέμβασή του δίνεται ο χρόνος στην κυβέρνηση να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Στην επισήμανση των αντιφάσεων του κ. Αρβανίτη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά τα έχει πει εδώ και έναν μήνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czlmhc1kpg41)

Στην ερώτηση αν πρέπει να περικοπούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς τη χώρα, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε πως αν παρεκκλίνει η Ελλάδα από το κράτος Δικαίου, τότε θα πρέπει να ισορροπήσει, αλλιώς θα έχει κυρώσεις.

Από την πλευρά του, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για «κυνική ομολογία» του Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος είχε αναφέρει πως συνέβαλε ουσιαστικά στη συγγραφή του άρθρου 27 του ψηφίσματος, που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση ή μη της Ελλάδας εάν δεν συμμορφωθεί σε ευρωπαϊκές οδηγίες.