«Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στον όμιλο Intellexa -συμπεριλαμβανομένης της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα- καθώς και στον ιδρυτή του, Tal Jonathan Dilian, εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή τις κυρώσεις σε βάρος προσώπων και στην Intellexa για το Predator.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να διερευνήσει τις σχέσεις της Intellexa με κυβερνητικούς παράγοντες που είχαν την έδρα τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο αξιοποίησε το παράνομο λογισμικό Predator, αλλά έδινε και άδειες εξαγωγής του σε αυταρχικά καθεστώτα τρίτων χωρών, κατά παράβαση μάλιστα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Ακόμη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός δεν εκδίωξε τον αρμόδιο τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή, που υπέγραφε τις εν λόγω άδειες εξαγωγής, αλλά τον επιβράβευσε διορίζοντάς τον γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ερχόμενου συνεδρίου της». «Άραγε, είναι και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης ακόμα μία «συμπαιγνία» εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;», διερωτάται η Χαριλάου Τρικούπη.