Δεν είναι ακόμα σαφές το τι θα πράξουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ στην πρόταση που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για να κατατεθεί κοινή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με προμετωπίδα το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σημειώνεται πως επίσης δεν έχει γνωστοποιηθεί το τι θα πράξει και η Πλεύση Ελευθερίας, που επίσης συμπεριελήφθηκε στην πρόταση της Νέας Αριστεράς. Ωστόσο, ακόμη και αν απαντήσει θετικά, δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που είναι 50 βουλευτές.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού», είχε αναφέρει στη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστη το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων», τόνισε.

«Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», πρόσθεσε. «Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει», είχε υπογραμμίσει ο κ. Χαρίτσης.