Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη και του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καβγάς εξελίχθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την συζήτηση του διορισμού του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου στην θέση του αναπληρωτή προϊστάμενο του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αναφορά στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για την συμμετοχή του ως μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο στην υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο τσακωμός που ακολούθησε είχε την εξής στιχομυθία με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται στον Θ. Πλεύρη λέγοντας: “Το σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει. Σιωπή Πλεύρη. Γιατί χρημάτισαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να καθορίσουν τιμές που απλώθηκαν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν το σκάνδαλο Νοβάρτις εδώ ήταν σκευωρία”.

Ο αψύς Πολάκης συνέχισε: “Πλεύρη μην κουνιέσαι εσύ. Έχεις άλλες ευθύνες. Λοιπόν μουρμού. Και αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε θα είχαμε 20.000 χιλιάδες λιγότερους νεκρούς….λοιπόν μουρμού. Σιωπή Πλεύρη. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών υγείας της μεταπολίτευσης. Σιωπή και σεμνά. Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω κ. Πρόεδρε. Δεν θα κορδίζει ο Πλεύρης ο οποίος επί των ημερών του διασπαθίστηκε χρήμα και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα σε νεκρούς”.

Από τα έδρανα ακούστηκε κάποιος να φωνάζει (ούστ αλήτη), ενώ ο Θάνος Πλεύρης απάντησε “κ. Πολάκη φωνούλα δεν έχουμε να πούμε για το υγείας…ο αντιεμβολιαστής κ. Πολάκης”.

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο Θανάσης Μπούρας πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειας, μάταια γιατί ο Π. Πολάκης συνέχισε το παραλήρημα “Τι κατάφερες που έβγαλες τους άλλους σε αργία; 13 χιλιάδες νεκρούς παρέλαβες. 35 χιλιάδες παρέδωσες. Σιωπή τότε”. “Ο Τσίπρας σε άδειασε” ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης. Τελικά ο πρόεδρος της επιτροπής σε πολύ έντονο τόνο σταμάτησε τον τσακωμό λέγοντας “Δεν επιτρέπω σε κανέναν να φύγει από το θέμα”.