Νέος γύρος αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά στη Βουλή, υπήρξε μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, στον απόηχο της δήλωσης Κουτσούμπα από το βήμα του Κοινοβουλίου περί της ανάγκης των φοιτητριών να βρουν... sugar daddies προκειμένου να πληρώσουν τα δίδακτρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης στα όσα ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας επί του επίμαχου νομοσχεδίου, απαντώντας στον Νίκο Καραθανασόπουλο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επανέλαβε πριν από λίγο τα όσα είπε ο κος Κουτσούμπας, λέγοντας: «Βολική η αντιπολίτευση που συμφωνεί με το να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Σε αυτή την συζήτηση έχουμε το ΠΑΣΟΚ ως λαγό για τις αντιδραστικές αλλαγές που θα υπάρξουν. Από αυτή την άποψη προβάλλονται διάφορα μοντέλα. Αναφέρθηκε ο γγ του ΚΚΕ στο μοντέλο της Σουηδίας με τους sugar daddies και τα sugar babies, με τα κορίτσια να προσφέρουν υπηρεσίες στους πλούσιους».

*Διαβάστε ακόμη: Κουτσούμπας για μη κρατικά ΑΕΙ: "Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies"

Η τοποθέτηση του κ. Καραθανασόπουλου προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών που μίλησαν για «ντροπή». «Δεν διαβάζετε τα δημοσιεύματα; Αυτά λένε. Είναι τα έργα τα δικά σας που εμείς καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε. Αυτό είναι λοιπόν το ζήτημα» επέμεινε ο κ. Καραθανασόπουλος πυροδοτώντας διάλογο με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μάκρη.

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου που το άκουσα το πρωί από το στόμα του κ. Κουτσούμπα να αναφέρεται σε sugar daddies, πρόκειται για απαράδεκτη σεξιστική δήλωση. Ως γυναίκα θλίβομαι είναι απαράδεκτη και σεξιστική άποψη. Λυπάμαι πάρα πολύ», είπε η κ. Μακρή.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος συνέχισε από την πλευρά του: «Αλλοιώνει αυτό που είπα. Είναι μια πραγματικότητα και αυτή καταγγέλλουμε. Αυτή την πραγματικότητα εσείς την τρέφετε. Με τις πολιτικές σας μετατρέπετε τα κορίτσια σε συνοδούς υπηρεσιών πολυτελείας. Αυτό λέμε ως ΚΚΕ».

Η Ζ. Μακρή απάντησε λέγοντας: «Θλίβομαι ακόμα περισσότερο που επιμένετε».

Απάντηση στον Ν. Καραθανασόπουλο έδωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για «βαρύτατο ολίσθημα, να μιλάτε για εκπόρνευση κοριτσιών σαν να μην γνωρίζουμε τι έγινε στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Αθλιότητα και ντροπή».

Και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή και δεν έχετε δικαίωμα . Να το πάρετε πίσω. Είστε το 2024 στην Ελλάδα. Δεν είστε σε χώρες της ΕΣΣΔ του ’80, δεν είμαστε στο ανατολικό μπλοκ».

Στον αντιπαράθεση μπλέχτηκε και ο Κ. Μπάρκας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας από τα έδρανα.

«Ασπάζεστε αυτά που είπε το ΚΚΕ κ. Μπάρκα; Να το πάρετε πίσω. Είχατε την ευκαιρία και δεν το κάνατε. Καταγράφεται από όσους μας ακούνε. Ταυτίζεστε με αυτές τις αθλιότητες κ. Μπάρκα;», είπε ο Στέλιος Πέτσας και συνέχισε πως «θεωρώ ότι πρέπει να επιληφθεί η Βουλή να επαναφέρει την τάξη, τετοιες αναφορες δεν εχουν θεση στον Ναό της Δημοκρατίας».