Τον Γιάννη Μπρατάκο επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις κρίσιμες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, τα επόμενα μέλη της επιτροπής του εκλογικού αγώνα αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Ορόσημο για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας είναι το συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο 5-7 Απριλίου, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω και της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Οι 14 πρώτοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές

Στους 42 υποψηφίους θα εκπροσωπούνται άνδρες και γυναίκες, όλες οι γενιές και όλες οι περιφέρειες της χώρας, ενώ θα συνεχιστεί το άνοιγμα στο κέντρο, με επιλογές που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr και του Κώστα Παπαχλιμίτζου.

Το "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται να προσεγγίζει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο Σωτήρης Σέρμπος: Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχε διατελέσει σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Νίκου Ανδρουλάκη, θέση από την οποία είχε παραιτηθεί εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φέρεται να συμφώνησε στην υποψηφιότητά του με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Μαζί με τον κ. Σέρμπο, την Μακεδονία θα εκπροσωπούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τουλάχιστον δύο ακόμα γνωστές προσωπικότητες: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διδάκτωρ του ΑΠΘ και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, με καταγωγή από τη Φλώρινα, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το Αιγαίο υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η πρώτη υποψηφιότητα, του πρώην δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, που είναι σήμερα πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, ενώ από την Πελοπόννησο πλώρη για το ευρωκοινοβούλιο έχει βάλει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας. Πληροφορίες θέλουν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να στελεχώνει το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, όπως βέβαια και οι νυν ευρωβουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης – με τον οποίο συναντήθηκε τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.