Απόλυτη στήριξη στα λεγόμενα του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, περί φοιτητριών που αναζητούν «sugar daddies» παρείχε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Σοφιανός. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του κόμματος ερωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα που προκάλεσαν σάλο.

«Θα πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών... Η κυβέρνηση κατήγγειλε το ΚΚΕ για σεξισμό. Είναι γελοίο… Η δήλωση Κουτσούμπα ήταν σχόλιο για τις πλατφόρμες εκπόρνευσης φοιτητριών», ανέφερε αρχικά. «Είναι διαστρέβλωση της καταγγελίας που κάναμε για συγκεκριμένες πλατφόρμες. Έρευνες έδειξαν ότι 33% των φοιτητών στρέφονται σε τέτοιες πλατφόρμες… Αυτός είναι ο καπιταλισμός» και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ θέλει να καταγγείλει τις συμπεριφορές αυτές...».

Όπως επισήμανε, η οικονομία της αγοράς είναι έτσι δομημένη και η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα συνδράμει σε αυτό, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός είπε πως «το κίνημα στην Ελλάδα που λέει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι πλειοψηφία. Η νεολαία είναι πλειοψηφία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czo59gqmjr3d)

Ο Κουτσούμπας έφερε φωτογραφίες διαφημίσεων για "sugar daddies" στη Βουλή

Λίγο αργότερα από βήματος Βουλής ο γ.γ. του ΚΚΕ όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, αλλά αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έφερε σχετικές φωτογραφίες διαφημίσεων, τονίζοντας ότι κατήγγειλαν τους εμπόρους λευκής σαρκός και όχι τις γυναίκες-θύματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα.

koutsoumpas_sugardaddies_eurokinissiin

Το ίδιο έκανε και χθες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης. Να, ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες-θύματα της εκμετάλλευσης».

Οι νέες δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσαν «θύελλα» αντιδράσεων στην Ολομέλεια, με τον ίδιο να προσθέτει μεταξύ άλλων: «Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μην τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας».

Να ξεριζώσουμε τη γενεσιουργό αιτία της βίας κατά των γυναικών, το εκμεταλλευτικό σύστημα

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη και σεξιστική η δήλωση Κουτσούμπα

Επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής (8/03) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωση περί «sugar daddies».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπέθεσα, κύριε γ.γ., ότι ζητήσατε εκτάκτως τον λόγο για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη εδώ μέσα. Κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας, δεν ξέρω αν πιστεύετε πως οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που θέλουν εκδίδονται, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως σοβιετική χώρα, αλλά ευτυχώς αυτά τα έλυσε η ιστορία. Φέρεστε απαράδεκτα κατά των γυναικών και δεν έχετε το θάρρος να πείτε συγγνώμη, έκανα λάθος».

Στήριξη Κουτσούμπα από Παπαρήγα

Απάντηση στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έδωσε η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την αναφορά το όνομά της. Σημειώνεται πως η Ζέττα Μακρή, με αφορμή τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα περί «sugar daddies», δήλωσε: «Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα έλεγε και δεν θα επέμενε ποτέ σε κάτι τέτοιο».

Αναλυτικά η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα:

«Το ΚΚΕ, ανεξάρτητα ποιος είναι γενικός γραμματέας, έχει διαχρονικά καταγγείλει τα δίκτυα τα οποία είτε παράνομα είτε “νόμιμα” με επωνυμία και ΑΦΜ, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και να εκπορνεύσουν νέες γυναίκες και άνδρες.

Το ότι η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ συνδέθηκε με το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου ολόκληρες εταιρείες με αντίστοιχες πλατφόρμες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα δάνεια για τις σπουδές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όσοι προσπαθούν να την κρύψουν κάτω από το χαλί, είναι το λιγότερο υποκριτές!».