Για τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για την έρευνα σε βάρος του Στέφνου Κασσελάκη και για τα e-mails της ευρωβουλευτού της ΝΔ Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ελέγξει τον Νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, αν υπάρξει προσφυγή, και πιθανά δεν θα τον απορρίψει στο σύνολο ή σε άρθρα, καθώς υπήρξε ήδη έλεγχος από τη Βουλή, εφαρμόστηκαν κανόνες του Ευρωπαϊκού Δικαίου και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, επεσήμανε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας.

Αναφερόμενος στην έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του κ. Κασσελάκη και της εταιρείας που φέρεται να διαθέτει, επεσήμανε πως ο κ. Κασσελάκης έχει παραβιάσει τον Νόμο και πως δεν δικαιολογείται άγνοια νόμου από Αρχηγό Κόμματος. Στην ερώτηση αν ο Νόμος ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος είναι Αρχηγός Κόμματος, αλλά δεν είναι βουλευτής, επεσήμανε πως «ο Νόμος δεν κάνει διακρίσεις».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τα e-mail που απέστειλε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, είπε ότι αυτή είναι αντικείμενο έρευνας.