Καθηµερινά, από το πρωί µέχρι αργά το απόγευµα, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο γραφείο του στη Λεωφόρο Αµαλίας, όπου µαζί µε τους συνεργάτες του παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντά του βρίσκονται ο πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο διπλωµατικός του σύµβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης, και η Γιάννα Πεππέ, πρώην γενική γραµµατέας στο Μέγαρο Μαξίµου επί ΣΥΡΙΖΑ.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Μουρμούρες για τις «άδειες» του Στέφανου Κασσελάκη την ώρα της μάχης

Ο Αλέξης Τσίπρας εκεί κάνει όλες του τις συναντήσεις µε πολιτικά πρόσωπα, δηµοσιογράφους και φυσικά µε τα στελέχη του κόµµατός του.

Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετές φορές συναντάει τον πρώην γενικό διευθυντή των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αρβανίτη, αλλά και κάποιους δηµοσιογράφους, οι οποίοι τον ενηµερώνουν για όσα δεν γράφονται στις εφηµερίδες και του λένε τη γνώµη τους για όσα συµβαίνουν στην Κεντροαριστερά.

Παράλληλα, µέχρι το πρόσφατο παρελθόν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες µε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος, πριν ενταχθεί στη «Νέα Αριστερά», ήταν πολιτικός αναλυτής στην εταιρεία Eteron του ∆ηµήτρη Μάρη.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έπραττε πάντα, ακούει µε προσοχή τις πληροφορίες που του παρέχουν οι συνοµιλητές του και αποφεύγει να πάρει θέση εν θερµώ.


Αλέξης Τσίπρας: Τι συνέβη με το κείµενο της παρέµβασης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείµενο της παρέµβασης που έκανε στο Συνέδριο το έγραψε ο ίδιος την Τετάρτη το βράδυ -δηλαδή µία µέρα πριν- και το διάβασε στους συνεργάτες του την Πέµπτη το πρωί, λίγες ώρες πριν κάνει την ανάρτησή του στο Facebook.

Σχολιάζοντας πάντως από το περιβάλλον του τους λόγους για τους οποίους παρενέβη στο Συνέδριο µε αυτόν τον τρόπο, έλεγαν ότι βασικός του στόχος ήταν να µην ταυτιστεί µε µια «εργαλειοποίηση», η οποία τον εγκλώβιζε στα µάτια του κόσµου, που τον πίστεψε και τον έκανε πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι τον πρώην πρωθυπουργό για την ώρα δεν τον ενδιαφέρει κανενός είδους επιστροφή µετά τις ευρωεκλογές, ούτε σκοπεύει να εµπλακεί στα εσωκοµµατικά του ΣΥΡΙΖΑ για µεγάλο χρονικό διάστηµα.

*Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά