Οι πάμπολλες άδειες… από τη σημαία του Στέφανου Κασσελάκη και οι συχνές απουσίες που καταγράφει, καθώς δεν χάνει ευκαιρία για μικρές ή μεγάλες ανάπαυλες μαζί με τον σύζυγό του, δεν περνούν απαρατήρητες στην Κουμουνδούρου. Την ώρα μάλιστα που στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά τουλάχιστον, παλεύουν να αλλάξουν την κακή εικόνα του κόμματος και να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις.

Ο κ. Κασσελάκης για άγνωστους λόγους επέλεξε, εν μέσω πολιτικής σύγκρουσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, να πάει στην πανέμορφη ορεινή Αρκαδία μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ, προκειμένου να ξεκουραστεί.

Έπεται την ερχόμενη εβδομάδα και η στράτευσή του στη Σπάρτη, οπότε πάλι θα χρειαστεί να λείψει κάποιες μέρες από τα καθήκοντά του και πολλοί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώνται… πού θα πάει αυτό το βιολί. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως τα εσωκομματικά ζητήματα είναι εξαντλητικά και το πρόσφατο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ επιβάρυνε την όλη ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου και τον ίδιο, αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν συνηθίζεται αρχηγός κόμματος να λείπει κάθε λίγο και λιγάκι σε διακοπές μένοντας μακριά από την πρώτη γραμμή.

Βεβαίως, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «δουλεύει» πολύ με τα social media παρεμβαίνοντας ψηφιακά στα πολιτικά πράγματα, χωρίς όμως ιδιαίτερο κέρδος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία δε μέτρηση της Alco πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη στελεχών που έσπευσαν την περασμένη εβδομάδα να πανηγυρίσουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, καθώς δείχνει το κόμμα στα όρια του μονοψήφιου. Πράγμα πολύ ανησυχητικό γιατί, αν συμβεί, σπάει το ψυχολογικό φράγμα εγείροντας συνειρμούς βαριάς παρακμής και επιστροφής στα ισχνά ποσοστά του «μικρού ΣΥΡΙΖΑ».