Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Δημήτρης Κουρέτας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αποκατάσταση των αναχωμάτων και τον καθαρισμό των ποταμών και των ρεμάτων, τελειώνουμε την πρόχειρη ανάταξη και έχουμε ζητήσει χρήματα, για να ξεκινήσουμε τη μόνιμη, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν πρώτα-πρώτα, γιατί αν συμβεί μια μεγάλη βροχή να μην έχουμε πρόβλημα με το πλημμύρισμα οικισμών και χωραφιών. Αυτά τα έχουμε ζητήσει και πιστεύω ότι θα δοθούν τα χρήματα, για να τα ολοκληρώσουμε μέσα στο καλοκαίρι ή το φθινόπωρο τα υπόλοιπα που είναι τα μεσοπρόθεσμα θα αργήσουν. Δεν γίνεται τα φράγματα να ολοκληρωθούν γρήγορα, είναι κάτι που θα αργήσει και αυτό πρέπει να το ξέρει και ο κόσμος», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο ραντεβού την Παρασκευή με τους αγρότες της Θεσσαλίας - Βάση συζήτησης το master plan των Ολλανδών


Δημήτρης Κουρέτας: Εάν συμβεί ξανά ένας Daniel, θα υπάρξει πρόβλημα

«Το 80% των ρεμάτων που βρήκαμε είχαν να καθαριστούν 15 χρόνια, δεν μπορεί να γίνει κάτι με μαγικό ραβδί. Εάν συμβεί ξανά ένας Daniel, θα υπάρξει πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε και να δουλέψουμε ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σε ένα βάθος χρόνου αυτά τα φαινόμενα αλλά να είναι μάγος κάποιος και να αντιμετωπίσει κάτι το οποίο για δεκαετίες δεν είχε γίνει τίποτα όχι. Για παράδειγμα, φεύγει το στρατόπεδο από το Στεφανοβίκειο και πάει αλλού για 40 χρόνια όσες κυβερνήσεις είχαν περάσει δεν είχαν προβλέψει ότι είναι μια πλημμυρική ζώνη, τώρα το ανακάλυψαν; Θέλω να πω ότι υπάρχουν αβλεψίες και αστοχίες δεκαετιών. Αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν σε δύο και τρεις μήνες θέλουν χρόνο. Αυτό πιστεύω ότι το έχει καταλάβει η κυβέρνηση, εμείς δουλεύουμε σε αυτό, συνεργαζόμαστε μαζί τους και κάνουμε ότι μπορούμε αλλά να γίνω μάγος δεν μπορώ να γίνω», επισήμανε.

O Δημήτρης Κουρέτας στην Νίκη Λυμπεράκη  "Στον αέρα"                               | Parapolitika