Με τον υπουργό Εξωτερικών του ΜαυροβουνίουDr. Filip Ivanović, συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας , όπου οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης και τη φοίτηση Μαυροβουνίων σπουδαστών στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει, στο  πλαίσιο του ΝΑΤΟ, από κοινού με την Ιταλία, την διενέργεια αποστολών αστυνόμευσης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου».

dendias_ivanovic__2_
dendias_ivanovic


Παράλληλα, το πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Μαυροβουνίου.

Επιπλέον κ. Δένδιας τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει, διαχρονικά, με συνέπεια, την ενταξιακή προοπτική του Μαυροβουνίου και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, βάσει των ισχυουσών αρχών».

Τέλος, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Γάζα.

 

dendias_ivanovic__1_
dendias_ivanovic__3_


Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια


«Συναντήθηκα σήμερα με τον Μαυροβούνιο ΥΠΕΞ, Dr. Filip Ivanović @fivanovicpg  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τονίσαμε το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος και Μαυροβουνίου.

Υπογραμμίστηκε η σημασία συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και φοίτησης Μαυροβουνίων σπουδαστών στις Ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές, καθώς επίσης η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών οικοσυστημάτων των δύο χωρών.

Αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει, στο  πλαίσιο του ΝΑΤΟ, από κοινού με την Ιταλία, την διενέργεια αποστολών αστυνόμευσης του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου.

Τόνισα ότι η Ελλάδα υποστηρίζει, διαχρονικά, με συνέπεια, την ενταξιακή προοπτική του Μαυροβουνίου και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων, βάσει των ισχυουσών αρχών.

Ανταλλάξαμε, επίσης, απόψεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Γάζα».