Απάντηση στις αιχμηρές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως ο Μητσοτάκης «των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το ανακάλυψε το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Ακόμη ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στη νέα εποχή και προσθέτει πως το επιτελείο του έχει λάβει πολλά βιογραφικό υποψήφιων ευρωβουλευτών. Μάλιστα όπως λέει διαβάζει ο ίδιος τα βιογραφικά των υποψηφίων και προσθέτει ότι «με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο».

Επιπλέον τόνισε ότι «απόψε στην Τεχνόπολη θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια». Παράλληλα πρόσθεσε ότι αύριο Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το ευρωπρόγραμμά του προκειμένου «να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μία Ευρώπη της Προόδου».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου «λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας».

Δείτε το βίντεο:



Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κασσελάκης:

Θα το έχετε καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών. Έχω πολλά να σας πω.

Σημειώστε ημερομηνίες:

Απόψε στην Τεχνόπολη, στις 7, σας παρουσιάζω τις προτάσεις μας για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια. Ανοίγουμε τον διάλογο για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Την Πέμπτη, παρουσιάζουμε το Ευρωπρόγραμμά μας - για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μια Ευρώπη της Προόδου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας.

Έχουμε λάβει εκατοντάδες βιογραφικά από πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Τα διαβάζω όλα προσωπικά - και με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο. Δε χάνουμε ούτε λεπτό. Είμαστε παντού. Είμαστε δίπλα σας. Φτιάχνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Για την Ελλάδα της νέας εποχής.

Ο διάλογος Λιάγκα - Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την 1η Μαρτίου 2024, όταν και εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος για τα αστακοκάραβα:

Δείτε τον διάλογο στο 18:22

«Δεν είναι influencer, να απαντήσει αν ήταν μέτοχος, σε πόσες εταιρείες και αν είναι και σήμερα»

Είχε προηγηθεί η επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας influencer, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει συγκριμένες απαντήσεις. Ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ακόμα ότι το θέμα αυτό δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση αλλά οι σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι σε σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, εμείς δεν κάνουμε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς και ότι ο κ. Κασσελάκης ας μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα έναντι απαντήσεων.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση που ουδέποτε του ετέθη και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε «γιατί δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος. Σε αυτή λοιπόν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και μάλιστα τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε τώρα; Αν δεν του αρέσουν του κ. Κασσελάκη οι νόμοι δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι[…]».

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε επίσης τον Στέφανο Κασσελάκη για ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του πρωθυπουργού: «Λέει και πράγματα ανυπόστατα περί off shore. Από το κεφάλι του τα βγάζει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα και αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία που αυτός δεν είναι».